У середу, 4 квітня, на базі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання відбулися змагання з гирьового спорту в рамках спартакіади «Здоров’я» серед викладачів і працівників Івано-Франківського національного медичного університету.

Змагання з гирьового спорту в залік спартакіади «Здоров’я» відбуваються вперше. Тож своєрідними першопрохідцями стали сім викладачів та працівників університету.

«Дякуємо всім учасникам, які знайшли в собі мужність, знайшли час, і прийшли до нас на кафедру позмагатися, — каже завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання професор Ігор Чурпій. — Цей вид спорту включений в програму спартакіади вперше, але я впевнений, що це гарний початок, і надалі ми матимемо більше учасників. Насправді всі сьогоднішні учасники вже переможці, адже насамперед ці змагання проводяться для покращення здоров’я, популяризації фізкультури і спорту та просто хорошого активного відпочинку».

«В нашому університеті вже сформувалися дуже славні традиції в гирьовому спорті, — каже Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук. — Ми маємо студентів — чемпіонів України, Європи та світу. До речі, саме вони сьогодні виступають в ролі суддів. Цього року вперше в історії університету ми стали чемпіонами України серед усіх вищих навчальних закладів. Тож запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися до занять гирьовим спортом».

Одним із переможців змагань став асистент кафедри хірургії стоматологічного факультету Ігор Михалойко. Викладачі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання добре пам’ятають його ще зі студентських років, адже він був чемпіоном України серед студентів з армспорту, та срібним призером студентського чемпіонату України з гирьового спорту. І ось зараз показав, що підтримує себе у чудові фізичній формі.

«Я займався спортом ще у школі, і коли поступив у 2004 році до нашого університету, то вирішив активно продовжувати свою фізичну активність разом із навчанням, — розповідає Ігор Михалойко. — Дуже приємно, що останніми роками в університеті відновили та розбудували нашу чудову спортивну базу. Працюють кілька спортзалів, є спортивні майданчики на вулиці, всюди гарні роздягальні, душові, тобто тут є чудові умови, керівництво вишу всіляко сприяє заняттям фізичною культурою і спортом. Тож треба просто йти і займатися. Щодо мене, то я підтримую форму завжди і всюди, навіть на робочому місці маю гирю і турнік, так само вдома. Я завжди знаходжу час на заняття фізичною активністю, бо дійсно відчуваю, що це допомагає в роботі».

Переможці та призери змагань

Чоловіки

Вагова категорія до 70 кг

1 місце — Ігор Михалойко, асистент кафедри хірургії стоматологічного факультету
2 місце — Павло Буяк, асистент кафедри педіатрії

Вагова категорія до 80 кг

1 місце — Павло Колковський, доцент кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики

Вагова категорія понад 80 кг

1 місце — Володимир Дерпак, доцент кафедри гігієни та екології

Жінки

Вагова категорія до 65 кг

1 місце — Ольга Щерб’юк, відділ інформаційно-аналітичного забезпечення
2 місце — Ірина Мищенко, доцент кафедри гігієни та екології

Вагова категорія понад 65 кг

1 місце — Ольга Малишевська, асистент кафедри гігієни та екології

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma