Черговий здобуток гирьовиків Івано-Франківського національного медичного університету. Днями студент третього курсу Олександр Шваб переміг на Кубку України з гирьового спорту, який відбувся в Житомирі.

Наш чемпіон заявився одразу у два змагання Кубок України серед дорослих і чемпіонат України серед юніорів. В обох вікових категоріях йому не було рівних — ніхто не перевершив результат іванофранківця у 52 підйоми довгим циклом, хоча у дорослих змаганнях у ваговій категорії до 63 кг разом із Олександром змагалися ще 12 спортсменів, з них — шестеро майстрів спорту України!

Нагадаємо, нещодавно Олександр Шваб переміг на чемпіонаті України в Києві, де показав абсолютно кращий результат серед усіх вагових категорій — 57 підйомів довгим циклом двох 32-кілограмових гир. Цього разу повторити досягнення не вдалося.

«На цих змаганнях мені було значно складніше, бо я виступав без свого тренера Романа Михальчука, і не було кому мене підбадьорити, підтримати, крикнути «Саша, вперед!», — розповідає Олександр. — Звісно, 52 підйоми — гірший результат, ній мій попередній (57 підйомів), але і його виявилося достатньо для перемоги. Як сказали мені на цих змаганнях, такий результат — це добре, але можна ще краще, тому продовжую працювати над собою і тренуватися».

Новоспечений переможець та його тренер, Заслужений майстер спорту України, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук дякують ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку та керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за всебічну підтримку та сприяння у виїздах на змагання. Змагання в Житомирі були відбірковими на чемпіонат Європи, який відбудеться у травні в Угорщині, тож Олександр Шваб здобув право представити Україну, Прикарпаття та свій університет на цих престижних змаганнях.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma