Студенти Івано-Франківського національного медичного університету, учасники Європейської медичної студентської асоціації (EMSA) долучились до всесвітнього проекту UNICEF та AIESEC «Найбільший урок в світі». Вони розповідають учням франківських шкіл про Цілі сталого розвитку ООН 2030.

Цілі сталого розвитку — це цільові показники майбутнього міжнародного розвитку, що були ухвалені Організацією Об’єднаних Націй. Загалом їх ухвалили лідери 193 країн. Серед цілей, зокрема, світ без бідності і голоду, хороше здоров’я, якісна освіта, чиста вода і санітарія, мир і верховенство закону тощо.

«Ми розповідаємо дітям, які глобальні проблеми найбільше турбують людство сьогодні та як малими кроками та спільними зусиллями кожного, не залежно від віку, ми можемо змінити світ на краще, — розповідає волонтер проекту, студент третього курсу Богдан Дівнич. — Завдяки урокам, які ми проводимо, у дітей вже зі школи формується уявлення про проблеми нашого суспільства і те, як їх можна вирішити, починаючи з себе та своїх блзьких».

Наразі вже відбулося п’ять уроків для учнів з 6-9 класів івано-франківської загальноосвітньої школи №28. За словами Богдана Дівнича, уроки отримали позитивні відгуки, тож студенти планують продовжити співпрацю і навіть збільшити масштаби проекту. До слова, для Богдана це вже не перша участь у проектах під егідою міжнародних організацій. Влітку минулого року він провів шість тижнів у Республіці Філіппіни на хірургічному стажуванні, який організував AIESEC.

«Готуючись до цих уроків, ми дізнаємося багато цікавого і для себе, адже цілі сталого розвитку зачіпають і проблеми здоров’я, медицини, довкілля, — каже Богдан Дівнич. — А ще, спілкування з дітьми саме по собі дуже цікаве, адже часто дітлахи задають прості та несподівані запитання, які примушують задуматися. Це чудовий досвід».

ЕМSА запрошує усіх бажаючих колег-студентів долучатись до цієї важливої ініціативи. Дізнатися більше про Цілі сталого розвитку ООН 2016-2030 можна на сайті ООН в Україні за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma