Студенти Івано-Франківського національного медичного університету, учасники Європейської медичної студентської асоціації (EMSA), продовжують влаштовувати свята медицини для прикарпатської малечі в рамках унікального проекту «Лікарня для ведмежат». У вівторок, 24 квітня, чергова така подія відбулась у загальноосвітній школі приміського села Загвіздя.

Нагадаємо, «Лікарня для ведмежат» створена для того, щоб в ігровій формі допомогти дітям подолати страх перед «білими халатами», прибрати бар’єр між дитиною і лікарем. Усі охочі діти мають змогу стати медиками та обстежити іграшкових ведмедиків.

«Так сталося, що ця лікарня була форс-мажорна, адже про неї нам повідомили буквально за день до самої події, — розповідає студентка ІФНМУ Юлія Свердел. — Але завдяки нашій дружній студентській родині ми її таки провели. Було весело, насичено та інформативно. Діти були в захваті познайомитися з професіями хірурга, офтальмолога, оториноларинголога, стоматолога, травматолога, а особливо від переглядів рентгенівських знімків наших ведмежат. Як завжди, в нас панувала святкова і доброзичлива атмосфера. Дуже дякуємо всім людям, які відгукнулися та допомогли!»

Як кажуть студенти, під час таких заходів, вони й самі багато-чому вчаться. А найголовніший досвід — спілкування з дітьми. «Ми більше практикуємося в спілкуванні з дітьми, — каже Юлія Свердел. — Вчимося пояснювати складні речі простими словами, намагаємося бути терплячими. Зрештою через таке спілкування ми й самі краще розуміємо свою майбутню роботу».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
12
13
14
15
21
25
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma