Днями, 18 квітня, студенти Івано-Франківського національного медичного університету вже вдруге взяли участь у міжнародній конференції в в місті Ополе (Польща) «2nd International Young Researchers Conference». Наші юні науковці стали лауреатами престижного форуму.

Університет представляли викладач вищої категорії кафедри акушерства та гінекології імені професора І.Д.Ланового, завідувач сестринського відділення медичного коледжу Галина Гвоздецька, заступник голови Товариства молодих вчених Степанія Варунків, студенти медичного факультету Романа Соловій (6 курс), Віталій Воронич (4 курс), Владислав Семченко (4 курс), Марта-Андріана Середюк (3 курс) та медичного коледжу Світлана Райковська (4 курс), Оксана Сорочинська (4 курс), Іванна Ткачук (3 курс).

Програма конференції включала кілька секційних засідань, на яких доповідали студенти з різних навчальних закладів Польщі та зарубіжжя. Молоді науковці нашого навчального закладу гідно представили рідну Alma Mater. Перше місце здобули Віталій Воронич та Владислав Семченко (науковий керівник доцент Олег Попадюк, кафедра загальної хірургії). Друге місце посіли Романа Соловій та Марта-Андріана Середюк (науковий керівник професор Нестор Середюк, кафедра внутрішньої медицини №2 та медсестринства).

«Ця поїздка була цікавою і корисною не лише для студентів, а й для викладачів, — розповідає Галина Гвоздецька. — Ми поспілкувалися з колегами з Польщі про особливості навчальної роботи, а також обговорили подальші перспективи нашої співпраці».

Польські партнери організували цікаву культурну програму. Завдяки проректору Вищої медичної школи міста Ополе Магдалені Голаховській та професору Ярославу Багрію були організовані екскурсії містом та у навчальні заклади Ополє, а також у створений у жовтні 2017 року місцевий медичний університет.

Участь франківських студентів у цій конференції — не єдиний аспект співпраці між Вищою медичною школою Ополе та ІФНМУ. З жовтня минулого року протягом 150 днів вперше в рамках програми ERASMUS+ в Ополе вчилась студентка IV курсу медичного коледжу сестринського відділення Тетяна Данчук. Також нагадаємо, що у травні в ІФНМУ відбулася ІІ українсько-польська академія з медсестринства та реабілітології, в якій взяли участь студенти медичного коледжу та Вищої медичної школи Ополє. Перед тим подібна конференція відбулась в Ополе і в ній брали участь студенти з Івано-Франківська. У 2016 році в рамках програми ERASMUS+ студенти ІФНМУ взяли участь у проекті «Youth and Fit Synergy» в Ополе.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma