У четвер, 26 квітня, в приміщенні центрального корпусу Івано-Франківського національного медичного університету відбулася виставка, приурочена до 75 річниці утворення дивізії «Галичина».

Виставку ініціював університетський осередок Наукового товариства імені Шевченка (голова доцент Микола Сулятицький) та Івано-Франківська станиця Галицького братства вояків 1-ї Української дивізії Української Національної Армії (голова Михайло Мулик). Експозиція повністю складається з матеріалів приватної колекції краєзнавця та активного громадсько-політичного діяча краю Юрія Гудчака.

На відкритті експозиції мав слово до студентської молоді Голова крайової станиці комбатант Михайло Мулик, який оповів присутнім про ті буремні часи, а також подарував власні книги для університетської бібліотеки та вручив подяки ректору ІФНМУ професору Миколі Рожку та першому проректору університету професору Ганні Ерстенюк за тісну співпрацю університету та українським патріотичним середовищем.

«Колись було заборонено не те що розповідати про ті часи, а й навіть згадувати імена героїв, які воювали за Україну, — каже Михайло Мулик. — Тому сьогодні дуже важливо доносити до молоді правду про ті часи. Молодь — це наша головна надія, надія на кращу долю України».

Студенти та присутні прослухали цікаву і пізнавальну оповідь про історію та діяльність цієї української мілітарної структури, переглянули представлені Юрієм Гудчаком матеріали, зробили численні подячні дописи у книзі відгуків автора виставки.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma