Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбувся довгоочікуваний фінальний етап видовищного шоу «Танці з викладачами», який організував Студентський парламент. Нагадаємо, перший етап відбувся 22 березня. Тож відбувалася підготовка та незвична співпраця викладачів та студентів? І хто переміг цьогоріч?

У конкурсі вже другий рік поспіль бере участь викладач кафедри неврології та нейрохірургії Ірина Ліскевич. Вона розповідає, що такий досвід дуже цікавий: «Я ризикую в цих проектах стати як Наталя Могилевська, адже завжди хотілось перемогти, а цьогоріч я просто отримую задоволення від самого процесу. Я щаслива , коли я танцюю. В принципі, я прихильних партнерських стосунків викладача й студента, у нас не така вже й велика прірва у віці, я стараюсь ставитись до них як до колег».

Юрій Чопик, викладач кафедри мовознавства, в конкурсі бере участь вперше. Каже , до конкурсу танцювати не вмів, і навіть не розбирався в них: «Кожен – індивідуальність, і це нові емоції. Досвід цікавий, бар’єр між нами зникає, і виходить дуже цікавий симбіоз. Зі своєю партнеркою на парах перетинався чотири роки тому, коли приймав модуль».

Мар’яна Юрків, студентка першого курсу розповідає, що з дитинства займається бальними танцями, проте на конкурсі вийшла за їхні межі, адже запропоновані стилі рідко перегукуються. «Це цікаво, з викладачами дуже легко можна знайти спільну мову, це вже більше дружба. Я отримала тут те, за чим прийшла. Це нові знайомства, емоції і дружба. Труднощів не виникало» — розповідає Мар’яна.

Ректор університету Микола Рожко всіляко підтримує проект і розповідає, що він показує єдність великої університетської родини. Критерії вибору переможців має власні. «Кожен, хто виходить на цей майданчик, вже переможець, — каже Микола Рожко. — Я не експерт, але звертаю увагу на ритм музики, пластику, танцювальні елементи і відчуття свого партнера».

Сам конкурс мав кілька етапів та постановок танців у різних стилях. Організатори взяли до уваги всі побажання та зауваження учасників і глядачів — вдвічі зменшили кількість квитків, а також виділили більше часу для зустрічі глядачів.

Участь у фіналі брали чотири пари:

• Ірина Ліскевич, викладач кафедри неврології та нейрохірургії — Ростислав Зваричук, студент другого курсу;

• Андрій Процик, викладач кафедри інфекційних хвороб та епідеміології — Вікторія Куртяк, студентка першого курсу;

• Степан Рабій, викладач кафедри радіології та рідіаційної медицини — Мар’яна Юрків, студентка першого курсу;

• Юрій Чопик, викладач кафедри мовознавства — Анна Бандура, студентка четвертого курсу.

У першому етапі також брала участь пара у складі викладача кафедри інфекційних хвороб та епідеміології Мар’яни Прокопович та студента першого курсу Остапа Вовчка, проте з об’єктивних причин вони не змогли взяти участь у фіналі.

У цьому етапі танці були доволі креативними. Першою частиною була «Медична тематика», де кожна пара обрала певну галузь медицини і розкрила її суть у танці. «Усім глядачам було дуже цікаво побачити медицину в танці, — розповідає організатор дійства, помічник голови Студентського парламенту Вікторія Боліновська. — Цікаво, що для танцю жоден викладач не обрав напрямок медицини, в якому працює сам».

Другою частиною шоу став «Класичний танець». Кожна пара обрала свій класичний танець, проте обіграла свій виступ, вкладаючи в нього свої особисті емоції, переживання та вміння.

Між двома частинами, до яких пари готувалися протягом місяця, організатори зробили ще одну частину, яка стала несподіванкою для самих учасників. Це був імпровізований батл «Жінки чи чоловіки».

Під час вечора студенти, котрі займаються в університетському центрі культури та дозвілля, виступили з різними пісенними номерами. Це були Айдан Мамедова, Христина Лікар, Вікторія Понюк та Ірина Кривень. З особливою постановкою виступили іноземні студенти Джайманохар Картхік, Дхананджеян Бхаранід, Елумалаі Прітхівірадж, Партібпн Маніпанді, Муніянді Шанмугапрія. Окремий номер показали учні «Maasai dance school».

У підсумку переможцем цьогорічних «Танців з викладачами» стала пара Андрія Процика та Вікторії Куртяк. У номінації «Містер та місіс Instagram» перемогли відповідно Степан Рабій і Анна Бандура. У номінації «Найкраща пара», яка визначалась за гучністю аплодисментів глядачів, стали Андрій Процик і Вікторія Куртяк.

«Висловлюємо подяку тренерам часників і засновникам «Maasai dance school» Юлії Гулян та Дмитру Леці, самим учасникам за вкладений час та старання під час репетицій та на шоу безпосередньо, та, звичайно, адміністрації університету за неймовірну підтримку, — говорить Вікторія Боліновська. — Саме шоу та підготовка до нього — це був надзвичайний місяць. Як на мене саме такі проекти показують, що викладачі готові підтримувати навіть найбожевільніші наші ідеї. Щиро дякуємо їм за це!»

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma