Днями відбулася міжнародна науково-практична конференція «Актуальні питання підвищення якості освітнього процесу», що проходила на базі навчально-рекреаційного комплексі ІФНМУ у Яремче. На захід з'їхалися лікарі, педагоги, психологи, викладачі місцевих вишів, а також зі Львова, Полтави, Запоріжжя.

На конференції йшлося про самоосвіту як необхідну умову вдосконалення педагогічної майстерності викладача, конфліктні бар’єри, комунікативну компетентність, як постмодерна картина світу впливає на лікаря і навіть про портрет цьогорічного абітурієнта.

Ольга Барабаш, яка представила Івано-Франківський обласний інститут післядипломної освіти, наголошувала на важливості розуміння природи людини, а у підсумку зазначила про важливу для країни перспективу - створення Національної агенції з якості освіти.

Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника та кафедру професійної освіти та інноваційних технологій представила доповідач, яка зупинилася на потребі в пошуку нових підходів до сучасного студента, наголосивши, що переважаючим є кліпове мислення і сприймати класичну програму сьогодні здатні далеко не всі. «Лікар і медичний психолог – це персонажі постмодерної картини світу. А інтенсифікація усіх сфер життя вимагає нових підходів», - зазначила доповідач.

Професор Ольга Костюк з Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького говорила про сучасні технології та їх важливість у підготовці студентів-медиків. Зокрема, задля інтеграції у світовий європейський простір… Науковець з Полтави наголошувала на важливості підвищення рівня професійної освіти, практично орієнтованому підході, важливості інтерактивного спілкування, і що в центрі комунікації лікаря завжди має бут пацієнт.

Викладач кафедри патоморфології та судової медицини, голова ради кураторів, доцент ІФНМУ Тетяна Князевич представила дослідження на основі анкетування студентів університету. Зокрема, йшлося про результати моніторингу освітнього та виховного процесів в університеті.

«Система безперервної освіти ІФНМУ дозволяє впроваджувати сміливі креативні ідеї, стрімкі інноваційні технології», - такими словами завершила цікаву доповідь професор кафедри внутрішньої медицини стоматологічного факультету Наталія Вірстюк.

Йшлося також про міжнародні освітні проекти Erasmus+, Горизонт 2020 та їх роль у формуванні сучасного фахівця. Було на конференції і кілька скайп-доповідей, одна з яких -про формування професійних практичних навичок у студентів на прикладі Вищої професійної медичної школи м. Ополє (Польща).

Насамкінець виступив начальник відділу інформаційно-аналітичного забезпечення, доцент ІФНМУ Василь Сенчій. Доповідач говорив про важливу передумову ефективного навчання студентів- мотивацію. Особливий інтерес у всіх без винятку учасників конференції викликала пропозиція попрактикуватися. Присутнім у залі запропонували через посередництво взаємодії з телефоном спробувати у дещо незвичний спосіб зацікавити немотивованого студента. Через розкриття теми «Нові підходи до підготовки ліцензійних іспитів із OFFICE 365 та додатку FORMS» учасникам конференції детально пояснили, як можна «включити», зацікавити студента, який прийшов вчитися, на «догоду батькам» або ж втратив мотивацію на якомусь з етапів навчання. «Часто студент ховається у хмарі, проте прагне, щоби до нього ставилися як до індивідуальності, - зазначив Василь Сенчій.

Головуюча конференції, в.о. ректора, професор ІФНМУ Ганна Ерстенюк підсумувала, що праця викладача – це постійний щоденний пошук. «Маємо вчитися новому, як задля себе, так і для результатів у суспільстві в цілому. Зупинитися не маємо права».

Кожен учасник отримав друкований збірник тез конференції. У ньому також можна знайти інші цікаві матеріали, як от: «До питання забезпечення якості освітнього процесу при підготовці майбутніх лікарів», «Значення профілактики емоційного вигорання для вдосконалення професійної майстерності викладача», інші.

P.S. Одне з важливих питань конференції стосувалося вивчення та іспитів з медичної англійської. Більше дізнавайтеся у матеріалі ІФНМУ диктує міжнародні мовні стандарти сучасної медичної освіти.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
7
8
9
10
11
12
15
16
22
24
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma