Студенти Івано-Франківського національного медичного університету взяли участь у з’їзді генеральної асамблеї Української Асоціації студентів — найбільшому об’єднанню студентів в Україні. ХІІІ Генеральна асамблея студентів України «UAS Meet Up» відбулась у стінах Тернопільського національного економічного університету.

«Всього делегатів на асамблеї було близько 300, з яких 93 мали право голосу на засіданнях, — розповідає помічник голови Студентського парламенту ІФНМУ Вікторія Боліновська. — Порядок денний включав багато питань, з яких основним стало обрання керівного складу Асоціації. Обговорювалися питання майбутнього наших закладів вищої освіти, питання самоуправління, питання взаємостосунків між викладачами і студентами. Багаторазово піднімались питання фінансування органів студентського самоврядування, оскільки у багатьох університетах цей механізм не визначений».

Серед тем лекцій та обговорень також були розповіді про акредитацію закладів вищої освіти, про заклади вищої освіти в Сполучених Штатах Америки, про фінансовий менеджмент і фінансове формування особистості тощо.

Загалом Українська Асоціація Студентів об’єднує 139 закладів вищої освіти зі всієї України. Цікаво, що віце-президентом УАС є студент-медик Костянтин Ковалішин, який навчається в Національному медичному університеті ім. Богомольця.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
4
9
13
14
15
16
17
23
25
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma