Наприкінці минулого тижня в Івано-Франківській обласній філармонії відбувся благодійний концерт прикарпатської співачки, асистента кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини Віри Бойчук. Зібрана сума- понад 22 тис. грн. Кошти передали на лікування онкохворого 14-річного Івана Михайліва.

Мрії здійснюються

«Лети моя пісне, лети», - під такою назвою пройшов четвертий сольний концерт Віри Бойчук.

У першій частині концертної програми співачка виконала кілька українських народних пісень у супроводі роялю, а в другій виступив хор «Воскресіння». Особливий колорит своїми «Карпатськими мотивами» та іншими композиціями подарував присутнім у залі ансамбль народних інструментів «Бревіс» обласної філармонії.

А ще до події долучився університетський танцювальний колектив «Арт», що вальсував під «Дніпровський вальс» у супроводі того ж таки ансамблю «Бревіс». Як відгукувалися присутні у залі, концерт пройшов наче на одному подиху і різноманіття української музики захопило навіть тих, хто не сподівався, що «класичне академічне виконавство може бути таким… цікавим».

«Це була моя мрія», - зробити сольник, на якому би звучали виключно українські пісні. Щоби кожен розумів про що йдеться. Тим паче, ні італієць, ні поляк не заспіває українську пісню так, як ми, - каже Віра Бойчук. - А ще колись я вирішила для себе, що музика буде мені для душі, а не для заробітку. І ось є нагода допомогти дитині – усім разом, адже прийшли на концерт насамперед ті, хто захотів долучитися до благодійності».

Про силу музики та пісні Віра Бойчук теж знає немало. «Під впливом музики у людей відкриваються серця, музика зворушує і пронизує, має навіть лікувальну дію, – каже лікар-співачка. – Точно знаю, що зовсім несподівано для самих себе люди щедро відгукуються на чиюсь біду саме під впливом мистецтва. Іноді люди кажуть, що рак – це хвороба, яка змушує змінити світогляд, змінити погляд людини на саму себе. Все це філософська тема, але я спостерігала як змінюються ті люди, які допомагають онкохворим. Мабуть, все це неспроста…».

Як розповідає Віра, особливо зворушила її людяність дитячих онкогематологів, які «практично присвячують своє життя тим хворим діткам…»

Не бути байдужим…

«Коли я прийшла до лікарів, мені трохи розповіли про хлопчика, але сказали почитати його Фейсбук-сторінку, яку хлопчик веде самостійно, - і мене дуже торкнули ті дитячі дописи, в яких описаний кожен день, відчуття після прийому ліків і препаратів», -ділиться своїми враженнями від першого знайомства з хлопчиком Віра Бойчук.

Доцент ІФНМУ, лікуюча хлопчика Зоряна Вовк розповіла присутнім у залі, що на разі хлопчик перебуває на лікуванні в італійській клініці. Попередньо українські лікарі рятували життя дитини упродовж п’яти років. І на сьогодні допомогти йому зможуть хіба що закордонні фахівці.

«Мама хлопчика цілодобово працює, щоби врятувати свою дитину, і щоби лікарі не відправили їх з закордонної клініки. Батько поїхав на заробітки. Тому цій родині дуже потрібні кошти…», - зазначила Зоряна Вовк.

До слова, це вже другий сольний концерт Віри Бойчук, присвячений благодійності. Чотири роки тому Віра співала у Чикаго і кошти з концерту була передані на лікування українського бійця. Надалі, каже співаюча лікар, вона хоче продовжувати дарувати свою творчість людям, присвячувати свої концерти добрим справам. Щоби тих добрих справ ставало більше…

Рідні, друзі та вдячні пацієнти без перебільшення скупали того вечора Віру Бойчук у квітах, а також тепло привітали її ректор університету Микола Рожко, завідувач кафедри Василь Міщук та головний лікар університетської клініки Марія Симотюк. Відзначили, що її талант є творчою візитівкою університету, а окрім того, вона є професійним лікарем і перспективним науковцем.

P.S.

Іван Михайлів — 14-річний хлопчик з села Глибівка Богородчанського району бореться одразу з двома онкопатологіями. Часу на порятунок життя обмаль. Не будьте байдужими, долучайтеся до доброї справи! Кошти на лікування хлопчика можна перерахувати на такий рахунок:

Приватбанк: 4149497870836964

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma