Днями в івано-франківському Народному домі «Просвіта» підвели підсумки III етапу XVI туру міжнародного конкурсу «Історія і «Просвіта». Серед переможців — студент п’ятого курсу ІФНМУ Богдан Гуцол.

Цей конкурс просвітяни вже традиційно проводять щороку. Він має на меті сприяти відродженню історичної пам’яті, формуванню національної свідомості у наших співвітчизників, популяризувати діяльність відомих просвітян минулого і сьогодення. Для участь у цьому творчому змаганні свої роботи подають старшокласники, студенти, викладачі.

Отже, за підсумками 2017 року Богдан Гуцол посів перше місце серед робіт на тему «В здоровому тілі — здоровий дух». Він підготував твір «Онкологія. Історія і сьогодення. Поради, які допоможуть нам належним чином подбати про свій організм».

XVI тур був присвячений 140-й річниці заснування товариства «Просвіта» в Івано-Франківську та 25-річчю його відновлення. Наприкінці церемонії нагородження піснею «Україна — це ти» усіх привітала студентка медуніверситету Ірина Кривень.

Для Богдана Гуцола це вже не перша перемога на подібному конкурсі. Рік тому він став переможцем XV міжнародного конкурсу «Історія медицини і сучасність». Тоді юний науковець підготував доповідь на тему «Історія медицини. Видатні діячі краю та України. Геник Степан, людина видатна і багатогранна», і була присвячена нашому сучаснику професору ІФНМУ, доктору медичних наук, лікареві-хірургу, вченому-винахіднику, заслуженому діячу науки і техніки України Степанові Генику.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma