Днями, 24 травня, в читальному залі бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету в рамках відзначення Дня героїв відбулася презентація нових видань про національно-визвольний рух на Прикарпатті відомого краєзнавця, завідувача історико-меморіального музею Степана Баддери у селі Старий Угринів Степана Лесіва.

Подія відбулася за ініціативи осередку Наукового товариства імені Т.Шевченка в ІФНМУ та його голови доцента Миколи Сулятицького, Івано-Франківського обласного «Меморіалу» (голова Василь Тимків), Івано-Франківського обласного музею визвольної боротьби ім. С.Бандери (директор Ярослав Коретчук), бібліотеки ІФНМУ (директор Мирослава Татарин).

«У книгах представлені матеріали, які стосуються діяльності як відділів УПА, так і підпілля ОУН власне на теренах Калуської округи ОУН, — розповідає Степан Лесів. — Тому видання так і називається «Калущина в національно-визвольній боротьбі». Представлені цікаві постаті, етапи боротьби, певні епізоди. Я мав можливість поїхати в Мюнхен, попрацювати з оригіналами документів про Степана Бандеру. Вони представляють родину під прізвищами і Каспар, і Карп’як, і Попель. Можна собі тільки уявити, скільки було ще подібних документів, адже далеко не всі дійшли до нашого часу».

В залі під час презентації експонувалася філокартична тематична виставка відомого на Прикарпатті краєзнавця, громадського діяча і волонтера Юрія Гудчака.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma