Нещодавно на базі Вінницького національного медичного університету імені М.І. Пирогова відбувся II етап Всеукраїнської студентської олімпіади з медицини надзвичайних ситуацій та домедичної допомоги в екстремальних ситуаціях. Івано-Франківський національний медичний університет гідно представили студенти медичного факультету 2 курсу 84 групи Андрій Гулик та Андрій Чверенчук, які посіли друге місце.

«В олімпіаді взяли участь 47 учасників зі всіх медичних навчальних закладів України, — розповідає викладач кафедри медицини катастроф та військової медицини Іванна Свистун. — Конкурсні завдання складалися з двох турів: теоретичного та практичного. Під час теоретичного туру учасники виконували тестові завдання з питань домедичної допомоги при екстремальних ситуаціях (мирного часу та бойових умовах). Під час практичного туру учасники надавали домедичну допомогу симульованим постраждалим з використанням підручних засобів або аптечки домедичної допомоги».

За словами Іванни Свистун, виконання завдань проводилось у присутності не менш ніж двох членів журі, представників різних організацій. Були запрошені незалежні судді із Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ України та із Вінницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Всі маніпуляції відбувалися в режимі реального часу, включаючи роботу з автоматичним зовнішнім дефібрилятором. На виконання кожного завдання був чітко виділений час – 5-10 хвилин в залежності від змісту практичного завдання.

Олімпіада була організована на високому професійному рівні. Всі учасники мали можливість відвідати музей імені М.І. Пирогова, вінницькі фонтани та багато цікавих заходів. Також було представлено доповідь про впровадження ЗD моделювання в навчальний процес з дисципліни «Екстрена та невідкладна медична допомога» та унікальну програму віртуальний пацієнт «Скіф», яка розроблена Вінницьким медичним університетом.

Вітаємо наш університет, кафедру медицини катастроф та військової медицини та студентів із перемогою! Бажаємо наснаги та подальших творчих злетів!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma