У п’ятницю, 1 червня, студенти Івано-Франківського національного медичного університету, учасники Європейської медичної студентської асоціації (EMSA) провели масштабну «Лікарню для ведмежат», яка була присвячена Міжнародному дню захисту дітей.

Нагадаємо, мета «Лікарні для ведмежат» — у вигляді гри допомогти малечі подолати страх перед «білими халатами», зняти невидимий бар’єр між дитиною і лікарем. Під час таких заходів дітлахи мають змогу спробувати себе у ролі медиків та обстежити іграшкових ведмедиків. Цього разу подія відбувалася у самому центрі Івано-Франківська, на Площі Шептицького. Завдяки такому відкритому місцю проведення, дітей було дуже багато.

«Нам цього разу допомагало багато волонтерів, які прочитали наші оголошення в соцмережах, — розповідає організатор події студентка ІФНМУ Юлія Свердел. — Всі дітки були задоволені і отримали багато корисної інформації від наших найдосвідченіших лікарів. Дуже популярними були косметологи, в яких малеча замовляла найрізноманітніші малюнки. Нашим заходом цікавилися навіть досить дорослі діти віком 13-14 років. Вони теж бажали отримати сертифікат з пам’ятною медалькою. Приємно, що до нас підходило дуже багато дорослих без дітей. Вони які питали, що це за захід і як саме ми проводимо таку лікарню. Ми почули дійсно велику кількість різноманітних відгуків та подяк».

«Загалом з дітьми працювали 15 студенів з різних груп і курсів, — продовжує Юлія Свердел. — Ми надзвичайно вдячні всім, хто зголосився допомогти нам. Нам довелося багато роздрукувати саме наших матеріалів для дітей, адже їх було дуже багато. А ще дуже вдячні кафедрі анатомії, яка позичила нам парти та стільці, а без них лікарня б точно не відбулася».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma