Днями унікальний анатомічний музей Івано-Франківського національного медичного університету прийняв чергову групу відвідувачів. Ними стали учні 11 класу івано-франківської Католицької загальноосвітньої школи II-III ступенів — гімназії святого Василія Великого.

Екскурсію для школярів провели завідувач кафедри анатомії людини професор Оксана Попадинець та доцент Омелян Юрах. «Адміністрація, педагогічний колектив та учні Католицької школи-гімназії щиро вдячні за організацію проведення екскурсії в музей анатомії людини, — йдеться в листі директорки школи сестри Єремії Стеблиної на адресу ректора. — Екскурсія була організована на високому методичному рівні, доступно і цікаво для учнів школи-гімназії».

Нагадаємо, анатомічний музей в університеті діє при кафедрі анатомії людини у морфологічному корпусі. Його відкрили у вересні 2015 року, і він одразу став однією з візитівок університету.

У музеї зібрано близько тисячі найкращих експонатів з усіх розділів анатомії людини, тож заняття зі студентами, які тут відбуваються є дуже ефективними. Цей музей є унікальним в Україні, оскільки тут вдалося поєднати анатомічну залу, куди студенти приходять вчитися препарувати трупи, з музеєм, де презентовані найкращі препарати людського організму. Університет завжди радо відчиняє двері свого музею для екскурсійних груп дітей та дорослих, популяризуючи таким чином анатомію людини і медицину загалом.

Віднедавна анатомічний музей має своє віртуальне представництво на сайті ІФНМУ — Віртуальний тур по музею.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
13
14
15
20
21
22
25
26
28
29

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma