Івано-Франківський національний медичний університет продовжує зміцнювати співпрацю з Вищою медичною школою міста Ополе (Польща). Днями до Івано-Франківська завітала делегація з польського навчального закладу.

ІФНМУ відвідали ректор Вищої медичної школи доктор Томаш Халскі та керівником відділу міжнародних відносин і співпраці цього навчального закладу Мальгожата Житкевич. Відбулася зустріч з представниками ректорату ІФНМУ, в.о. ректора професором Ганною Ерстенюк, професором Миколою Рожком, а також завідувачем кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини професором Василем Міщуком, завідувачем кафедри фізіології професором Наталею Воронич-Семченко, директором медичного коледжу ІФНМУ доцентом Юрієм Боцюрком, представниками відділу міжнародних зв’язків університету.

Польські гості також побували на кафедрі загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини, кафедрі фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання та на фармацевтичному факультеті, де оглянули матеріальну базу та навчально-практичні центри.

«Ми дуже раді вітати наших колег з Вищої медичної школи Ополе, з якими продовжуємо співпрацю в рамках програми ERASMUS+, — розповідає Ганна Ерстенюк. — Зокрема наша робота присвячена розвитку і вдосконалення навчання фізичних терапевтів, ерготерапевтів. Співпрацюємо і в рамках наукових досліджень».

Співпраця двох вищих навчальних закладів вже зараз є багатогранною. Нагадаємо, у травні минулого року в ІФНМУ відбулась уже друга українсько-польська академія з медсестринства та реабілітології, в якій взяли участь студенти медичного коледжу ІФНМУ та Вищої медичної школи міста Ополе. Юні науковці представляли один одному свої дослідження та обмінятися досвідом у навчанні й науковій роботі. Подібна конференція також відбувалася й в Ополе. Крім того, вперше серед українських медичних коледжів студентка IV курсу медичного коледжу сестринського відділення Тетяна Данчук протягом 150 днів навчалась в Ополе в рамках програми ERASMUS+.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma