У суботу, 9 червня, на Вічевому майдані Івано-Франківська відбувся етап чемпіонату України з баскетболу 3х3. У змаганнях, які відбувалися під егідою Міжнародної баскетбольної федерації (FIBA) перемогу здобула команда Івано-Франківського національного медичного університету!

Баскетбольне свято, етап чемпіонату України 3х3, яку в Івано-Франківську проводила Федерація баскетболу України під егідою FIBA, носив назву «Pasage Open 3x3» і був приурочений до сьомої річниці однойменного відпочинкового комплексу. Організатори кажуть, що ці змагання обіцяють стати щорічними.

У рамках цього баскетбольного дійства кращі чоловічі та жіночі команди з різних регіонів країни розіграли між собою нагороди чемпіонату України 3х3. Відбулися виступи різних вуличних гуртів, конкурси для вболівальників, конкурси кидків зверху та триочкових кидків тощо. Перемогу в чоловічих змаганнях добула баскетбольна команда ІФНМУ, яка перемогла у всіх п’яти своїх матчах!

«Вперше в історії університету наша команда взяла участь у змаганнях під егідою FIBA, і вдвічі приємно, що ми почали з перемоги, — каже тренер, доцент кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михайленко. — Ми вдячні ректорату та керівництву кафедри за підтримку нашої команди. Сподіваємося, це лише початок наших виступів на всеукраїнському рівні!»

Цікаво, що команди, які зайняли друге і третє місце, мали у своєму складі гравців основи франківської «Говерли». Крім того, завдяки цій перемозі команда ІФНМУ займає перше місце в рейтингу FIBA в Україні. Наші баскетболісти пробилася у наступний етап, який відбудеться в кінці червня в Хмельницькому. Там будуть розігруватися місця в фіналі чемпіонату України 3х3.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
8
9
10
11
13
15
16
17
22
23
24
25

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma