Нещодавно на базі кафедри травматології Івано-Франківського національного медичного університету доцент Тарас Ковалишин прочитав проблемну лекцію та провів майстер-клас для лікарів-травматологів передатестаційного циклу на тему: «Реабілітація хворих після пошкодження сухожилків згиначів пальців кисті».

Цього навчального року це був вже третій майстер-клас з вузького кола актуальних проблем ортопедії, зокрема, кистьової хірургії. Подібні майстер-класи за іншою тематикою вже проводилися для лікарів-інтернів та ортопедів-травматологів.

Цього разу увага була приділена двоетапному відновленню сухожилків згиначів пальців кисті. Після лекції, яка супроводжувалась мультимедійною демонстрацією, відбулась практична реалізація методики, яку виконували на муляжі сухожилка.

З післяопераційною реабілітацією у ближньому та віддаленому періоді способами пасивної та активної мобілізації аж до повного одужання хворого слухачів знайомили, демонструючи мультимедійну презентацію за матеріалами раніше лікованих хворих у травматологічному стаціонарі. Згодом курсанти самостійно відтворювали зшивання сухожилків на муляжах під контролем викладача.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma