У четвер, 21 червня, 445 студентів спеціальності «лікувальна справа», з них 82 педіатри в урочистій атмосфері отримали дипломи. Церемонія з нагоди випуску пройшла в облмуздрамтеатрі. У морі радісних сліз тонули як винуватці свята, так і ті, хто прийшов їх привітати.

За інформацією деканату медичного факультету, за всю історію вишу цей випуск лікувальників та педіатрів став найбільшим.

Ведучими були багатьма люблені колишні випускники ІФНМУ Тарас Скринник та Христина Лазуркевич. Концертна програма складалася з номерів, авторами та виконавцями яких були здебільшого студенти університету, чим ректор Микола Рожко особливо гордиться, і, звісно, не втрачає нагоди на цьому наголосити.

«Ми підтримуємо таланти наших студентів, створюємо умови для їх всебічного розвитку, як у спорті, так і в мистецтві. А сьогодні бажаємо їм доброї долі і дякуємо, що обрали саме наш університет», — сказав у своєму вітальному слові ректор.

До речі, в дуеті з випускницею, активною учасницею культурно-мистецького життя вишу, переможницею всеукраїнського конкурсу «Ліра Гіппократа-2015» Вікторією Понюк заспівав і студент-стоматолог, чверть фіналіст шоу «Голос країни» Арсен Вітрецький.

Дотепну театралізовану інсценізацію для випускників підготував театральний гурток ІФНМУ. Цікавий відео-екскурс у своє студентське минуле зробили і самі випускники, з вдячністю викладачам і батькам, без яких, як зазначали, їм би не вдалося пройти шлях від абітурієнта до випускника.

Особливе зворушення у присутніх викладачів, батьків та й чи не у всіх студентів викликало слово випускниці Ірини Ковалюк, в якому Іра пригадала і буремні післявоєнні роки створення вишу, і воєнне сьогодення на Сході. Дівчина запевнила батьків, що у них, їхніх дітей, сьогоднішніх випускників, у яких вони так багато вклала за роки навчання, — все складеться якнайкраще, і що все буде добре.

У залі ніде було яблуку впасти. Людно було і в холі драмтеатру: прабабусі, дідусі й бабусі, хрещені та похресники, батьки, друзі та симпатії випускників прийшли привітати їх зі святом. За тим, що відбувалося у залі, спостерігали з проектора, через який велася трансляція.

Андрія Лозового прийшла привітати бабуся. Радіє, що онук вже має професію в руках. Сам хлопець каже, що про фах лікаря мріяв змалку. «Я завжди мріяв стати лікарем, а батьки мене в цьому підтримували, — розповідає Андрій. — Відтепер точно знаю: якщо вчитись і працювати, то все задумане здійсниться». Надалі хлопець мріє про хірургію, а серед викладачів та лікарів, які стали для нього прикладом для наслідування, називає декана медичного факультету професора Романа Яцишина та кардіолога, професора, Заслуженого діяч науки і техніки України Нестора Середюка. Каже, що спостерігав за ними всі роки, і головна їхня риса — попри все зуміти допомогти людині, — це те, що йому найбільше заімпонувало.

Випускниця Анна Гаврилів отримала на сцені диплом — і одразу до малюка, восьмимісячного Максимчика. Останній рік студентства молода мама поєднувала з сімейними турботами. Каже, материнство не заважало навчанню, — чоловік і батьки підтримували, а що доводиться прощатися зі студентством й досі не вірить. «Сумуватиму за групою, друзями, парами, веселощами, — каже Анна. — Незабутніми для мене будуть чергування в міській лікарні на вулиці Матейка і спілкування з чудовою людиною та лікарем Ігорем Іванином». До слова, на цьому курсі під час навчання створилася 51 сім’я і народилося 32 діток.

Свято святом, проте, як виявилось, дехто з випускників думками вже у своєму «завтра». Як от, колишня голова Студентського наукового товариства Тетяна Рангулова і одна з «червоно дипломниць», лідерка міжнародних стажувань серед студентів-випускників Романія Соловій.

Таня каже, що надалі планує викладати і займатись наукою, а Романія продовжить наукові пошуки на ниві генетики. Цікаво, що відповідальні й працьовиті дівчата майже в один голос сказали, що сумуватимуть за студентською безтурботністю, адже «попереду – наполеглива щоденна праця».

Щирих побажань і душевних розмов того дня було ще багато. Нехай так і надалі!

І, як бажали виступаючі зі сцени, — нехай для цих випускників людяність буде єдиним мірилом в обраній професії!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
18
19
20
24
25
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma