У понеділок, 2 липня, в Івано-Франківському національному медичному університеті та медичному коледжі розпочала свою роботу приймальна комісія. До 14 липня триває прийом документів для тих, хто бажає здобути освіту в медичному коледжі ІФНМУ. Тут для студентів є чимало можливостей — від цікавого і змістовного навчання до активного дозвілля і навіть участі у міжнародних стажуваннях.

«Сучасний рівень медицини вимагає високого рівня підготовленості випускника медичного коледжу. Тому ми старанно працюємо над тим, щоби дати належний рівень знань нашим студентам», — говорить директор медичного коледжу Юрій Боцюрко. — Коледж щороку проводить конкурси професійної майстерності з усіх спеціальностей. Вже кілька років поспіль лідерство і найвищі позиції беруть саме наші студенти».

Приміром, цьогорічна випускниця коледжу Юлія Мединська стала переможницею конкурсу «Краща медична сестра» і зайняла ІІІ місце. Крім того, дівчина активно займалася в СНТ (студентському науковому товаристві), брала участь у науково-практичній конференції і долучалася до різних університетських активностей.

Тетяна Лукаш, другокурсниця медичного коледжу ІФНМУ, стала переможницею обласного етапу конкурсу української мови ім. Петра Яцика. Дівчина вдало поєднує вивчення медицини та мов. Улюблені спеціалізовані предмети Тетяни — фармакологія, анатомія, біологія. «Мене цікавить вивчення лікарських препаратів та їхня дія на організм, — розповідає Тетяна Лукаш. — Навчання у коледжі додає мені з одного боку впевненості, а з іншого —розуміння, що не все так просто в медицині. Звісно, буває важко, часто доводиться недосипати, щоби вивчити спеціалізовані предмети. Але я мрію стати фаховим терапевтом…».

Ще одна студентка коледжу Тетяна Данчук цьогоріч стала учасницею міжнародного стажування у Польщі в рамках програми ERASMUS+. Зауважимо, що університет кілька років поспіль співпрацює з Вищою медичною школою м. Ополе. Про враження і здобутий досвід навчання у Вищій медичній школі Тетяна розповідає у радіопрограмі ТРК «Карпати» —пропонуємо послухати. Також про переваги навчання у медичному коледжі ІФНМУ говорить його директор Юрій Боцюрко.

Довідково:

Усі деталі щодо правил і умов вступу до університету і медичного коледжу, обсяги прийому та ціни на навчання можна дізнатися на нашому сайті в розділі «Приймальна комісія», де є окремий розділ «Вступ до медичного коледжу».

На основі базової загальної середньої освіти (9 клас) можна подавати документи до медичного коледжу ІФНМУ на такі спеціальності:

• 223 Медсестринство (спеціалізації лікувальна справа, сестринська справа)

• 221 Стоматологія (стоматологія ортопедична)

• 226 Фармація, промислова фармація (фармація)

Крім того, абітурієнти на основі повної загальної середньої освіти (11 клас) також можуть вступати до медичного коледжу на спеціальність:

• 221 Стоматологія (стоматологія ортопедична).

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma