Нещодавно у Києві відбувся 11-й щорічний молодіжний форум стипендіальних програм Завтра.UA та «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука. Подія об’єднала близько 400 стипендіатів. Серед них були й студенти Івано-Франківського національного медичного університету.

Серед учасників форуму були шість отримувачів грантів програми «Всесвітні студії», які навчатимуться на магістрів у найкращих університетах світу, та 100 нових переможців стипендіальної програми «Завтра.UA». Цьогоріч стипендіатами програм Завтра.UA стали студенти ІФНМУ Богдан Дівнич (3 курс, 81 група, 12 по рейтингу програми Завтра.UA із результатом 83.13 бала) та Роман Кукурудз (6 курс, 7 група, 24 по рейтингу програми Завтра.UA із результатом 80.82 бала).

У церемонії відкриття Форуму взяли участь прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, засновник, підприємець та ініціатор Challenge Management Володимир Кличко, головний редактор газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, всесвітньо відомий історик та письменник Ніл Фергюсон, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук.

Загалом конкурсна програма складалася із чотирьох етапів. У першому етапі конкурсу взяли участь 12 студентів ІФНМУ.

Богдан Дівнич представляв кафедру акушерства та гінекології ім. І.Д. Ланового з роботою на тему «Ризики виникнення лейоміоми матки у жінок раннього репродуктивного віку»(науковий керівник доцент Оксана Ласитчук). «Це дуже важлива тема, адже здоров'я жінки означає здоров'я її майбутніх дітей. Під час роботи над дослідженням ми проводили анонімне опитування серед студенток, — говорить Богдан. — На мою думку, ця програма є дуже сильним поштовхом у науковому житті студентів. Ми дуже задоволені, що мали можливість побувати в оточенні провідних спікерів України та обмінятися досвідом з іншими студентами».

Роман Кукурудз представляв кафедру фізіології з дослідженням «Вплив імобілізаційного стресу на структурно-функціональну здатність щитоподібної залози» (наукові керівники професор Наталія Воронич-Семченко, доценти Олександр Шляховенко, Микола Багрій). «Це новий досвід для мене, — розповідає Роман Кукурудз. — Найбільше мені сподобався тренінг по імпровізації та презентації проекту. Ми дійсно зрозуміли, що дуже багато залежить від вміння подати інформацію і завдяки цьому тренінгу ми змогли удосконалити свої вміння. Цю тему наукової роботи вибрав тому, що ми проживаємо на території, де є ендемічний зоб і хотілося би дослідити, що ще, крім низького вмісту йоду в їжі, може його спричинювати, адже відомо, що зоб виникає не тільки в районах з низьким вмістом йоду у довкіллі».

Вітаємо наших переможців та бажаємо не зупинятися на досягнутому!

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma