Днями в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулося вручення сертифікатів за результатами іспиту FCE (First Certificate in English) від Cambridge Assessment English, проведеного 9 червня за ініціативи кафедри мовознавства та сприяння ректорату.

Того літнього дня в університеті вже традиційно працювала команда київського авторизованого платинового центру Cambridge Assessment English – Grade Education Centre, котрий є офіційним партнером Британської Ради в Україні. Загалом це вже третя екзаменаційна сесія, організована на базі ІФНМУ.

Підготовка викладачів університету до сертифікаційного іспиту з англійської мови на рівень В2 здійснюється за окремою програмою у трьох групах А, В і С. FCE передбачає контроль основних мовних компетенцій: читання, письма, аудіювання та мовлення на рівні незалежного користувача. Тестова частина іспиту (Reading and Use of English, Writing, Listening) проходила в комп’ютерному класі університетського відділу інформаційно-аналітичного забезпечення. Навички усного мовлення перевіряла окрема група екзаменаторів, яка спілкувалася з кандидатами у парах.

Оскільки ІФНМУ в серпні 2017 року отримав статус сертифікованого центру з підготовки до іспитів Cambridge Assessment English – на підставі укладеного договору з Київським авторизованим платиновим центром Grade Education Centre, то можливість складати іспит FCE мали не лише викладачі ІФНМУ, але й працівники інших вишів нашого міста.

Цього разу іспит складали представники 14 кафедр університету. Найактивнішими виявилися кафедри неврології та нейрохірургії, кафедра загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини та кафедра анатомії людини.

Рівень B2 і вище отримали дев’ять викладачів нашого університету. Особливо вітаємо асистента кафедри неврології та нейрохірургії Вікторію Герасимчук, яка отримала найвищий бал, засвідчивши рівень володіння англійською мовою С1.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma