У середу, 19 вересня, Івано-Франківський національний медичний університет відзначив 73-ю річницю від дня свого заснування. Урочистості відбулися у внутрішньому дворику університету за участі керівництва вишу, івано-франківських закладів вищої освіти, представників влади.

Велику зацікавленість викликала традиційна виставка композицій студентів різних факультетів, в яких вони поєднали квіти та медицину. У холі центрального корпусу встановили фотомозаїку цієї старовинної будівлі, складену з фотографій студентів університету.

«У цей святковий день бажаю всім міцного здоров’я, миру, злагоди, — привітав присутніх ректор університету професор Микола Рожко. — Нашим студентам бажаю відмінних оцінок, щоб вони були достойними наслідниками старших поколінь, які тут колись працювали, і які сьогодні теж присутні з нами. Дякую всім і кожному за те, що він робить для нашого університету. Нехай наша улюблена Alma Mater буде найкращою, нехай вона процвітає і ще довгі роки готує найкращих лікарів для України».

«Дякуємо всім нашим друзям, гостям, які завітали сьогодні до нас на свято, адже без їхньої підтримки університету було б значно важче розвиватися, — говорить перший проректор Ганна Ерстенюк. — Найціннішою є наша університетська родина, і направду найкращими є наші студенти, які перемагають на всіх можливих конференціях, конкурсах, змаганнях. Дякуємо всім, хто працює, навчається і примножує славу нашого університету!»

Концертна програма святкування цьогоріч була дуже насиченою і різноманітною. Народний ансамбль «Дружба» подарував для гостей танець «Голубка». Студент-стоматолог та учасник шоу «Голос країни» Арсен Вітрецький виконав пісню, написану спеціально для рідного університету. Зворушливо виконали пісню «Ой чий то кінь стоїть» іноземні студенти Айдан Мамедова та Срінівасан Сашанк. Невеличкий номер представили учасники університетського драматичного гуртка, в якому показали веселий епізод зі студентського життя. Родзинкою свята став спільний танцювальний номер університетського студентського ансамблю «Арт» разом із викладачами вишу. Музичні дарунки виконали заслужена артистка України Галина Баранкевич та народний артист України Володимир Пірус.

Завітав на свято міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, який вручив колективу університету найвищу нагороду міста. «Я вперше на такому святі у цьому дворику, і мені соромно за це, — зазнався мер міста. — Цей університет близький мені, бо свого часу його закінчив мій батько. Він закінчив університет з відзнакою, і я знаю по ньому, як непросто здобувати медичну освіту і яка непроста і нелегка праця медика. Низький уклін всьому колективу університету!»

Університетська народна чоловіча хорова капела «Сурма» ім. Б.Волосянка, яка з честю представляє ІФНМУ і наш край на численних мистецьких заходах України, цього разу підготувала особливий дарунок — гімн українських лікарів. Присутні зустріли його аплодисментами стоячи.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma