Минулого четверга, 20 вересня, студенти Івано-Франківського національного медичного університету вкотре стали активними учасниками «Наукового пікніка», який цього разу відбувся в Богородчанській ЗОШ І-ІІІ ст. №1 ім. О. Гірника.

Зацікавлені школярі чекали у немалій черзі біля локації майбутніх лікарів, подекуди з захопленням спостерігали за тим, як їхнім однокласникам та вчителям студент четвертого курсу ІФНМУ Юрій Скрипко вимірював артеріальний тиск та й самі охоче намагалися навчитися це робити. Не всім школярам з першого разу вдавалося правильно накласти манжетку і почути серцебиття, проте, з допомогою студентки четвертого курсу Надії Гринів, після кількох спроб їм вдавалося досягти результату. Сподіваємося, що ці навики допоможуть їм в подальшому житті.

Майбутній стоматолог Ольга Дерев'янко розповідала школярам все про гігієну зубів, ясен та ротової порожнини. Вона навчала кожного бажаючого, як правильно чистити зуби.

Найбільше школярів зібралося на запах солодкого скрабу, який виготовляли студентка п’ятого курсу фармацевтичного факультету Діана Дехтяр та студентка другого курсу медичного факультету Юлія Мединська. Вигляд скрабу, а особливо методика його виготовлення, привертала увагу школярок, Вони цікавилися, як правильно його виготовляти та застосовувати. Кожен бажаючий міг взяти з собою такий подарунок на згадку та спробувати його ефект.

З метою профілактики протягом пікніка Богдан Юркевич (четвертий курс), Владислав Красновський (п’ятий курс) та Іванна Олійник (другий курс) визначали школярам рівень глюкози в крові, а Владислав Семченко (п’ятий курс) і Віталій Воронич (п’ятий курс) — групу крові та показники спірометрії. На здивування, досить багато дітей без остраху погоджувалися здати кров та мали змогу переконатися в безболісності цієї процедури. Також усім зацікавленим розповідали про фактори ризику цукрового діабету та причини його виникнення.

Студенти не посоромилися привезти з собою зірку івано-франківського Наукового пікніка, скелета з власним ім’ям, на прикладі якого студентки четвертого курсу Марта-Андріана Середюк та другого курсу Яна Дмитришин і Ольга Дрогомирецька розповідали всім охочим школярам будову органів та їх функції в людському тілі. Це неабияк цікавило учнів школи.

Важливими в житті кожної людини є знання першої медичної допомоги, та діти переважно не звертають уваги на це, бо знають, що поруч є дорослі, які допоможуть. Та все ж інколи навіть дитина залишається один на один в небезпечній ситуації. Тому на «Науковому пікніку» студент четвертого курсу Назар Галій та випускник університету, голова СНТ Роман Бігун організували заняття з невідкладної допомоги. Хлопці розповідали про види кровотеч та правильну їх зупинку, про проведення серцево-легеневої реанімації, переведення людини у відновне положення та дали змогу бажаючим самостійно спробувати виконати ці маніпуляції.

Завдяки значному інтересу дітей до медичної професії локація ІФНМУ працювала найдовше на цьому Науковому пікніку. Нагадаємо, нещодавно на Науковому пікніку в Івано-Франківську локація нашого університету зайняла перше місце.

«Сподіваємось, що такі заходи допоможуть школярам у виборі своєї майбутньої професії і свого життєвого шляху, — підсумовують члени Студентського наукового товариства ІФНМУ. — А якщо вони виявлять бажання стати лікарем чи фармацевтом, ми завжди будемо радо вітати їх в стінах нашого рідного університету».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
2
3
7
9
10
11
12
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma