У суботу, 29 вересня, на спорткомплексі кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Івано-Франківського національного медичного університету відбулися змагання серед студентів з Нігерії, присвячене Дню незалежності цієї африканської країни.

Студенти самі вирішили відзначити своє державне свято по-спортивному. Вони звернулися до керівництва кафедри, і їм пішли назустріч. «День незалежності Нігерії відзначається 1 жовтня, — розповідає студент четвертого курсу Стівен Саламі, який є спортивним директором Асоціації нігерійських студентів Івано-Франківська. — Такі спортивні змагання ми влаштовуємо кожного року, і цього разу дуже дякуємо нашим викладачам за те, що дозволили провести їх на нашому спорткомплексі».

Студенти розповідають, що сумують за своєю Батьківщиною. Найбільше — через їжу. «Їжа в Нігерії дуже відрізняється від української, — продовжує Стівен Саламі. — Єдине, що ми можемо приготувати, схоже на нашу звичну їжу — це рис і спагеті. Решта дуже відрізняється, бо в Україні немає інгредієнтів для наших традиційних страв».

Протягом дня відбулися змагання одразу з трьох видів спорту: футболу, баскетболу та волейболу. Перемогла, звісно ж, дружба.

Це вже не вперше студенти-іноземці влаштовують спортивні змагання на спорткомплексі ІФНМУ. Кілька років поспіль взимку тут відбувається фінал Кубка з футболу серед іноземних студентських громад. А в березні цього року вперше в історії університету в традиційному студентському міні-футбольному Кубку перемогу здобула команда студентів шостого курсу з Йорданії «Шабаб Аль-Ордон».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma