Днями, 27 вересня, на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії Івано-Франківського національного медичного університету відбувся перший майстер-клас для студентів на тему «Сучасні технології забору крові для лабораторних досліджень». Перший з низки запланованих майстер-класів пройшов під керівництвом та модеруванням завідувача кафедри професора Івана Тітова.

Під час двогодинного інтерактивного заняття студенти мали змогу обговорити з професором практичні аспекти проведення маніпуляцій, а також ознайомитись з сучасним обладнанням для забору крові «безконтактного» типу.

Вакутейнер – одноразова закрита вакуумна система, яка складається зі стерильної двостороньої голки з безпечним клапаном для забору рідких біоматеріалів, одноразового утримувача та стерильних вакуумних пробірок, оброблених антикоагулянтом (ЕДТА). За словами Івана Тітова, це забезпечує оптимальні умови для забору і транспортування крові, оскільки виключає можливість її контакту з навколишнім середовищем. Така практика не лише дозволяє підвищити ефективність процедури, але й гарантує безпеку пацієнта та медичного персоналу. Окрім цього, існує загальноприйнята система кольорового маркування пробірок відповідно до найпоширеніших лабораторних досліджень.

«Проведення майстер-класів — поширена практика серед європейських закладів вищої освіти, — говорить Іван Тітов. — Під час них студент може освіжити в пам’яті теоретичні знання, здобуті за попередні роки навчання, а також опанувати практичні навики під керівництвом досвідченого наставника. Тематика таких зустрічей охоплює найактуальніші питання нашої дисципліни. Це мотивує вдосконалюватись не лише студентів, але й викладачів».

Ознайомитись з тематикою наступних майстер-класів та зареєструватись можна за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma