Традиційно щороку в останні дні вересня проводиться З’їзд судинних та ендоваскулярних хірургів Європи. Цього року він відбувся у Валенсії (Іспанія) і в його роботі взяли участь більше 2000 судинних спеціалістів з Європи та провідних світових клінік.

20181017valencia

Особливістю цьогорічного конгресу було проведення інтерактивних засідань із максимальним залученням учасників до вирішення тої чи іншої проблеми у галузі судинної хірургії. Особлива увага учасників була прикута до вирішення складних клінічних ситуацій. Слід відмітити, що конкурсна комісія з поміж великої кількості заявок вибрала тільки 8 випадків, серед яких по складності вирішення була і презентація з України. Її представив завідувач кафедри загальної хірургії ІФНМУ професор Іван Гудз.

«Це було високою честю представити на розсуд колег складний клінічний випадок по змішаній артеріальній та венозній патології, — говорить професор Гудз. — Інтерактивне голосування аудиторії підтвердило високу професійність українських спеціалістів щодо вирішення даної клінічної ситуації».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma