Нещодавно в Івано-Франківську відбулася Ярмарка професій «Синергія громади та освіти» в рамках програми «Наука та знання – для Обласних Територіальних Громад», розробленої регіональним відділенням ВАОМС «Асоціація міст України». У заході, крім Івано-Франківського національного медичного університету, взяли участь Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, заклади середньої спеціальної освіти області.

Одним із пріоритетних завдань заходу – представлення можливостей фахової підготовки кадрового ресурсу, менеджерів по управлінню різноманітних секторів та управлінців місцевого самоврядування, у тому числі, і для ОТГ у навчальних закладах міста та області. Під час заходу було представлено результати соціологічного дослідження на тему: «Кадрове забезпечення в об’єднаних територіальних громадах Прикарпаття». Згідно з результатами опитування переважна більшість ОТГ мають проблеми кадрового забезпечення медичними працівниками.

Причиною організації даної Ярмарки професій стала необхідність розробки нових європейських підходів щодо місцевого самоврядування на основі результатів соціологічних досліджень та європейського досвіду.

Увагу присутніх на локації ІФНМУ привертали світлини та відеопрезентація навчально-практичних центрів, профорієнтаційні матеріали. У виступі ректор університету професор Микола Рожко вказав на особливостях підготовки фахівців-медиків, необхідність такої складової як післядипломна освіта, представив кадровий потенціал та матеріально-технічну базу університету. Представники ОТГ переконались, що сьогодні студенти університету мають можливість навчатися в сучасних умовах, на сучасному обладнанні та можуть підвищувати свою фахову підготовку на базах партнерів університету за межами України.

«ОТГ мають право звернутися до нас і ми можемо готувати спеціалістів за кошти територіальних громад, — відмітив Микола Рожко. — У майбутньому ці спеціалісти підуть до них працювати. Тим більше зараз держава повертається до цільового набору студентської молоді… Співпраця з ОТГ існує і зараз. Так, з ініціативи університету та за сприяння міської й обласної ради на базах амбулаторій територіальних громад обладнані навчальні кімнати, навчально-практичні центри для підготовки фахівців максимально наближено до роботи сімейних лікарів. Сьогодні такі центри відкрито в селах Чукалівка, Іваниківка, Микитинці та Крихівці».

У рамках заходу відбулося підписання меморандумів про співпрацю між навчальними закладами та ОТГ Прикарпаття.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma