Днями на кафедрі ортопедичної стоматології Івано-Франківського національного медичного університету відбувся майстер-клас на тему «Нові підходи та методики препарування коронок зубів під різні види ортопедичних конструкцій».

Розпочав майстер-клас завідувач кафедри, професор Зіновій Ожоган, який ознайомив присутніх із тематикою заняття та послідовністю проведення. Майстер-клас також відвідали професор Любомир Заяць та доцент Тарас Кобрин.

Заняття проводив асистент кафедри Юрій Клим’юк. Він представив презентацію на вказану тему, охарактеризував необхідне матеріально-технічне обладнання та детально продемонстрував методику препарування твердих тканин зубів під естетичні металокерамічні конструкції.

Студентам було ретельно акцентовано основні моменти препарування, а саме – сепарацію опорних зубів, нанесення маркувальних борозен на опорні зуби, а також види уступів, які застосовуються на різну глибину в залежності від функціонального стану зуба, що препарується. Значну увагу викладач відвів опису ощадливого препарування та подальшого захисту твердих тканин вітальних опорних зубів провізорними коронками.

Опісля студенти на сучасному обладнанні самостійно проводили препарування зубів із застосуванням представлених методик.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma