Студенти Івано-Франківського національного медичного університету ініціювали придбання лампи фототерапії для обласного перинатального центру. Нещодавно прилад уже запрацював і допомагає малюкам.

Активісти організації ЕМSA часто організовують соціальні акції, реагують на потреби найменших представників суспільства. Цього разу вони вирішили допомогти діткам обсерваційного відділення обласного перинатального центру.

На придбання лампи фототерапії, що допомагає подолати жовтяницю, необхідно було зібрати 60 тис. грн. і для цього було проведено кілька заходів, зокрема, ІІІ Благодійний Лікарський Бал.

«Зібраної суми під час благодійного аукціону виявилось недостатньо, тому ми продовжили збір коштів, і вже зараз лампа у відділенні», — розповідає голова EMSA Юля Дмитрук.

Вся сума зібрана з допомогою благодійного фонду «Свічадо», який забезпечує матеріально-технічну допомогу українським лікарням, де рятують передчасно народжених дітей.

«Сучасна потужна лампа фототерапії допоможе нам уникнути таких важких ін’єкційних маніпуляцій, як замінне переливання крові. Обладнання такої якості дозволяє понизити рівень білірубіну за дуже короткий час», — говорить неонатолог Олена Гаєва.

Студенти радіють, що змогли хоч трохи полегшити працю старших колег-лікарів, проте їх занепокоїв вигляд і не робочий стан кувезів у відділенні.

«Діти приходять у цей світ із затишного маминого животика і перше знайомство з цим світом для них теж має бути затишним та в гарних умовах. Проте кувези, які ми побачили у відділенні, потребують ремонту і загалом не відповідають жодним нормам», — поділилися своїми враженнями студенти.

Виглядає, що студенти не будуть осторонь і цієї проблеми. От ще б чиновникам туди сходити і долучитися до добрих справ разом зі студентами...

«Хочеться змінювати світ на краще», — кажуть студенти і вже планують наступний благодійний Лікарський бал. Цьогоріч, кажуть, аукціон буде ще масштабніший. Ідеї вітаються. Долучайтеся!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma