Іноземні студенти Івано-Франківського національного медичного університету спеціально з нагоди Міжнародного Дня студента заспівали легендарну «Hallelujah» Леонарда Коена. Кажуть, ця пісня про мир і радість має об’єднати всіх студентів у підтримці, довірі, любові та мріях незалежно від місця народження чи кольору шкіри. До вітань доєднується і ректорат університету.

«Незалежно від релігії і кольору шкіри ця пісня нас всіх поєднує. Кожен з нас співає один з куплетів рідною мовою, але мені хотілося співати саме українською. Я дуже полюбила цю країну, в якій ось уже шість років, — розповідає азербайджанка Айдан Мамедова. — Навчання пройшло дуже швидко і мені від цього трохи сумно. Хто вчиться в Україні — вчіть мову цієї країни. Це стане виявом поваги і особливою підтримкою у такий нелегкий для неї час».

«Коли співаю цю пісню, відчуваю, що це спів душею. Я вірю в Бога і слова цієї пісні для мене – це мелодія душі. А ще дуже люблю українські пісні. Вони дуже романтичні… Якщо ви приїхали в іншу країну і серед вас багато людей інших національностей – товаришуйте і підтримуйте один одного», — каже четвертокурсник Джудо, який приїхав до України зі США.

Момін родом з Іраку. Хлопець каже, що йому дуже імпонує те, що українці — меломани, і він радо доєднується до всіх творчих ініціатив. «Ми вирішили співати саме цю пісню, оскільки хотіли пов’язати різні культури і мені здається, що нам це вдалося».

Шестикурсник Сашанк з Індії каже, про лікувальну дію музики та пісні. «Музика лікує і здатна зцілювати, — каже хлопець. — А співати пісню про Бога з людьми із різних країн – це для мене дуже особлива і цікава подія. Бажаю всім студентам дружити, ділитися любов’ю, добром і всіма гарними справами».

20181117denstudenta

Зліва направо: Невсі Ісмаіл (Болгарія), Момін Рауф (Ірак), Ольга Войновська (Польща), Джудо Окейчуквучу (США), Срінівасан Сашанк (Індія), Айдан Мамедова (Азербайджан), Бома Дасо (Нігерія)

У такому новоспеченому колективі студенти різних факультетів і курсів заспівали вперше, а ідея зібрати їх саме в цьому складі належить викладачці, заступниці декана факультету підготовки іноземних громадян Світлані Родчин. «Мені здалося, що може вийти щось цікаве, коли об’єднати цих талановитих студентів», - каже Світлана Родчин.

І дійсно дуже щиро та душевно заспівали студенти. Тож сподіваємося почути їх ще неодноразово. А до вітань зі святом доєднується ректорат університету.

Микола Рожко, ректор: «Дорогі наші студенти, ви – найкращі! Ми вами пишаємося! Будьте здорові! Будьте вірні у дружбі! Кохання вам та успіхів! Знаєте, студентські роки дійсно найкращі. Зумійте відчути це наповну. Будьте сміливі! Наша медицина потребує міцності духу і професіоналізму…».

Ганна Ерстенюк, перший проректор: «Біжіть вперед! Нехай навичка навчатися, яку ви опановуєте в університеті, залишиться з вами упродовж життя. Бажаю вам креативу не лише у час студентства, але й надалі. Зумійте реалізувати свої мрії!»

Ігор Вакалюк, проректор з наукової роботи: «Ростіть великі як у всіх своїх справах, так і в житті в цілому!»

Ігор Ванджура, заступник ректора з виховної роботи: «Де б ви не опинилися, бажаю пам’ятати про свій дім, свою Alma Mater, яка дає вам путівку в життя! Тим, хто висловив нам свою довіру і приїхав до нас здалеку, бажаю повернувшись додому бути максимально корисними на своїх місцях і також пам’ятати про Україну!»

Сергій Кобець, проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки): «Оскільки наш відділ найтісніше співпрацює з іноземними студентами, то можу сказати, що співпраця між націями дозволяє розвивати важливі справи, в основі яких навчання, здоров’я та успіх як результат! Бажаю успіхів усім нашим студентам!».

Володимир Федорченко, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи: «Не гайте часу і ходіть на чергування у лікарні. Саме там ви зможете опанувати майстерність для майбутнього фаху. А День студента бажаю вам відсвяткувати гарно й повернутися у понеділок на пари здоровими і щасливими!».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma