Івано-Франківський національний медичний університет і Варшавський медичний університет у співпраці з Службою екстреної повітряної авіації Польщі, Спілкою працедавців медичного рятівництва Польщі SP ZOZ, Івано-Франківським обласним центром екстреної медицини та медицини катастроф, Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького, Краківською станцією швидкої допомоги і Щецінською обласною станцією швидкої допомоги організовують 20-21 листопада п’яту Польсько-Українську науково-практичну конференцію «Медичне рятівництво та екстрена медицина. Питання громадського здоров’я і організації охорони здоров’я в Польщі та в Україні».

Зокрема в конференції братимуть участь з польського боку: її ініціатор Роберт Галонзковский – професор, заступник декана Варшавського медичного університету, почесний професор Івано-Франківського національного медичного університету, директор Служби екстреної медичної авіації Польщі; викладачі Варшавського медичного університету: професор Пйотр Малковський – декан факультету громадського здоров’я; доктор наук про здоров’я Йоанна Готліб, к. мед. н. Гжегош Міхаляк; професори Єжи Роберт Ладний (медичний університет в Бялистоку), Анджей Басінський (Гданьський медичний університет); кандидати наук про здоров’я Клаудіуш Надольний (Катовіцький медичний університет), Пйотр Лєщинський (природничо-гуманітарний інститут в Седльцах), Патрик Жоньца (Варшава), представники Польфарми Кристина Нітецька і Кшиштоф Собєх, науковці, практичні лікарі та студенти із закладів вищої освіти та медичних закладів ЕМД Польщі (разом 29 осіб).

З українського боку будуть: депутат Верховної Ради України Ірина Сисоєнко, представник експертної групи МОЗ України з ЕМД Асан Чарухов, директор Агенції екстреної медицини Олег Куц, професор Арсен Гудима (Тернопільський державний медичний університет імені І. Я. Горбачевського), д. мед. н. Віталій Крилюк (Київ, НМАПО імені П. Л. Шупика), доценти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталія Іжицька, Оксана Макар, Ірина Корнійчук, к. мед. н. Дмитро Самофалов (Одеса, центр ЕМД і МК), інші науковці та лікарі, а також гостинні господарі з Івано-Франківського медичного університету – професори: Микола Рожко, ректор; Ганна Ерстенюк, перший проректор; Ігор Вакалюк, проректор з науки; Орина Децик, Сергій Федоров, Валерій Левченко; директор ДОЗ ОДА Микола Стовбан, директор КЗ «Івано-Франківський обласний центр ЕМД та МК» Мирон Матейко, інші науковці та представники практичної медицини області.

На 20 листопада заплановано 5 наукових секцій конференції, які проводитимуться в аудиторії № 2 та великому залі засідань вченої ради. Доповіді будуть стосуватися проблем, пов’язаних з функціонуванням служби екстреної медицини у світлі завдань громадського здоров’я і трансформації систем охорони здоров’я в двох країнах. Паралельно на базі кафедри медицини катастроф та військової медицини Марцін Подгурський та Клаудіуш Надольний проведуть тренінг «Екстрена медична допомога травмованим на догоспітальному етапі» для інструкторів КЗ «Івано-Франківський обласний центр ЕМД та МК».

Планується, що польські колеги презентують Івано-Франківському національному медичному університету обладнання для навчально-практичного центру з ЕМД, у т. ч. представники Польфарми подарують сучасний манекен для оволодіння навичками серцево-легеневої реанімації.

21 листопада відбудеться відвідання новоствореної єдиної оперативно-диспетчерської КЗ «Івано-Франківський обласний центр ЕМД та МК», а також виїзний навчально-симуляційний майстер-клас за участю польських інструкторів «Організація роботи екстрених служб (ЕМД та МНС) при масовому випадку» на території ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Таким чином, конференція матиме наукове і практичне значення, оскільки такі зустрічі в гроні видатних спеціалістів в галузі екстреної медицини, громадського здоров’я та організації охорони здоров’я є чудовою можливістю для обміну досвідом та отримання нових знань.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
6
7
8
9
11
12
15
16
17
Дата : 17.09.2019 р.
18
21
22
23
24
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma