У п’ятницю, 23 листопада, в Івано-Франківському національному медичному університеті експонувалася виставка, приурочена п’ятій річниці Революції Гідності, яку представив громадський діяч, колекціонер та активний майданівець Юрій Гудчак.

Експозиція представлена фотографіями з Івано-Франківського та Київського Майданів, прапорами, саморобним щитом, афішами, плакатами, флаєрами, окремими так званими «майданівськими трофеями» — беркутівськими шоломами, елементами бруківки, шматками металу, які міліціонери намотували до світло-шумових гранат, щоб збільшити травматизм серед протестуючих тощо. Усе це відображає ті доленосні події нашої історії і, на переконання колекціонера, кожна ця річ є документом, який з часом набиратиме все більшої цінності.

У своєму слові до студентів викладачі університету наголосили на актуальності та потребі інформування студіюючої молоді про ті історичні події, необхідності виносити належні уроки задля упередження подібних трагічних сторінок у майбутньому.

«На жаль, в суспільстві з різних причин складається така ситуація, що події, які почалися п’ять років тому, припадають порохом забуття, — говорить голова осередку Наукового товариства імені Шевченка в ІФНМУ доцент Микола Сулятицький. — Євромайдан, який переріс у Революцію Гідності — це унікальний суспільний рух, який є чи не єдиним прикладом в європейській та світовій практиці. На жаль, прагнення до свободи обходиться Україні надто дорого. Тому маємо повсякчас пам’ятати про це, мислити і робити висновки, аби не допустити в нашій країні повороту назад».

«На цій експозиції є світлини і наших студентів, адже вони брали активну участь у цих мирних протестах, — каже перший проректор ІФНМУ професор Ганна Ерстенюк. — Пізніше наші шестикурсники та інтерни вже були на Майдані в Києві, де допомагали пораненим. Це були дуже складні і трагічні часи, які продовжуються донині. Тому маємо цінувати волю, права та гідність кожного з нас. За це заплачено страшною ціною».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma