Шестикурсниця ІФНМУ Альзубайді Фарах з Йорданії організовує в Івано-Франківську міжнародний мультимедійний проект. В його рамках молодь з України та Судану вчитиметься створювати короткометражні фільми.

«26 листопада ми починаємо проект в Івано-Франківську, — розповідає Фарах, яка після закінчення франківського медуніверситету планує продовжувати навчання у Німеччині, хоче бути нейрохірургом. — Відбиратимемо п’ятьох молодих українців та двох суданців, яких навчатимуть створювати короткі фільми. Основна мета яких – звернути увагу на події у світі. Ми працюємо над проблемою війни».

За словами студентки, соціум у Судані трохи закритий, на відміну від українського, де молодь готова зрозуміти, вчитися та представляти свою Батьківщину. Саме тому було вирішено об’єднати людей з цих країн задля спільної роботи. Це має поглибити культурний зв’язок між країнами, мешканці і мешканки яких майже не знають одне про одного.

«Проект повинен реалізуватися у формі фільму, а не лекції або книжки, — продовжує Фарах. — Я думаю, що матеріал, який сприймається очима, більш результативний, ніж той, який діє на слух. Під час навчання ми також говоримо про права людей, які опинилися в місцях військових подій. Про те, як молодь має розуміти державу, яка впливає на думку мас-медіа. Ці короткі фільми не повинні викликати у людей сум чи жаль. Ні! Наша мета – зробити людей сильнішими».

Проект реалізує молодіжна організація «СТАН» спільно з Filmmaking For Children Initiative в рамках міжнародної програми «Tandem».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma