У вівторок, 27 листопада, на базі Івано-Франківського національного медичного університету відбулась західноукраїнська конференція «Шляхи впровадження міжнародних рекомендацій в практику українських лікарів. Коморбідні стани в клініці внутрішніх хвороб».

Серед питань, які обговорювали учасники конференції, були клінічні настанови та клінічні випадки при лікуванні хворих на гіпертонічну хворобу, багаторівневий підхід у лікуванні артеріальної гіпертензії, інфузійна терапія при цукровому діабеті, атеротромбоз при хронічному коронарному синдромі тощо. Окремо обговорили практичне застосування лікарем терапевтичного профілю урядової програми «Доступні ліки».

У роботі конференції взяли участь президент ВГО «Асоціація лікарів-інтерністів України» професор Василь Нетяженко, проректор з наукової роботи ІФНМУ професор Ігор Вакалюк, головний спеціаліст департаменту охорони здоров’я зі спеціальності «Терапія» Івано-Франківської ОДА Лариса Боришкевич, науковці та лікарі з усієї області.

«Сьогодні в нашій області відбувається незвичайна і непересічна подія, — говорить проректор з наукової роботи ІФНМУ, професор Ігор Вакалюк. — Нам дуже приємно приймати в університеті конференцію з основ терапії за участю лідера терапевтичної школи нашої держави, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, професора Василя Нетяженка. Ця конференція є надзвичайно корисною для всієї практичної медицини, науковців, студентів».

Вже другий рік поспіль Василь Нетяженко приїжджає до Івано-Франківська, щоб обговорити з медичною громадськістю області нагальні проблеми галузі. Так, минулого року за його участі на базі ІФНМУ відбулась регіональна нарада-семінар про клінічні настанови та протоколи надання медичної допомоги.

«Конференція присвячена імплементації наших знань щодо міжнародних вимог. Такі заходи відбуваються далеко не кожного дня, і ми дуже раді приймати в себе таких поважних гостей, — говорить ректор ІФНМУ професор Микола Рожко. — Це непростий шлях, але відрадно, що ми працюємо в цьому напрямку разом. Сьогодні наш університет відкриває нові навчально-практичні центри для кафедр загальної практики сімейної медицини, відкрили амбулаторії в селах неподалік Івано-Франківська. Це все спільна праця, щоб наші лікарі і студенти отримали кращі знання».

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma