У понеділок, 3 грудня, в ІФНМУ відбулася зустріч студентів-іноземців з першим проректором університету, професором Ганною Ерстенюк.

На зустрічі йшлося про права і обов’язки студентів, можливості їхнього всебічного розвитку, про важливість комунікації між власне студентством, деканатом та адміністрацією університету.

Участь у розмові взяли також проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв’язки) Сергій Кобець, декан факультету підготовки іноземних громадян Дмитро Соломчак, працівники відділу міжнародних зв’язків університету, куратори груп.

«Ми зібралися обговорити актуальні питання життя університету та організації навчального процесу в цілому. Університет — це велика частина українського та іноземного студентства, і всі ви маєте маєте права та обов’язки, — однакові для всіх вас», — звернулася до студентів Ганна Ерстенюк.

Проректор наголосила на важливості тісного спілкування між кураторами груп та представниками деканату, зазначила, що охочі зберегти конфіденційність та анонімність свого звернення з того чи іншого питання можуть залишати їх у скриньці на першому поверсі.

Окремо з присутніми обговорили можливості он-лайн реєстрації для відпрацювань пропущених пар, про можливість запису на курси за вибором, доступність навчально-практичних центрів, що діють в університеті на різних кафедрах, і що будь-хто зі студентів за попереднім записом може приходити і практикуватися на манекенах, муляжах, фантомах.

Як заначили куратори груп, завжди виникають питання щодо реєстрації студентів-іноземців, їхнього перебування в Україні, проте всі вони обговорюються та вирішуються.

Ілона Стеч шостий рік вивчає лікувальну справу. Дівчина каже, що труднощі в комунікації чи координації якихось процесів не виникають, проте її турбує питання можливості перетину кордону під час зимових свят. Ілона з Польщі і щороку для неї важливо потрапити додому на різдвяні свята. Перейнялася дівчина цим питанням у зв’язку із тим, що в Україні запроваджений воєнний стан. На зустрічі отримала вичерпну відповідь, а молодшим колегам радить вивчати українську, щоби швидше адаптуватися у новому середовищі.

Про важливість вивчення мови говорить також студент з Іраку. «Україна дуже красива країна і я радію, що навчаюся саме тут. Франківчани відкриті і толерантні. Я помітив, що тут мають значення зв’язки між людьми і мені це імпонує. А ще тут люблять пісні. Я теж співаю», — розповідає майбутній стоматолог, четвертокурсник ІФНМУ Момін Аль-Джовхер. Хлопець радить тримати зуби в чистоті, дбати про своє здоров’я, а іноземним студентам якнайшвидше вивчити мову країни, щоби якомога більше спілкуватися й отримувати від цього задоволення.

Більше про нюанси адаптації студент розповів в телеефірі «UA Карпати». Запрошуємо переглянути програму за цим посиланням.

Зазначимо, що сьогодні в ІФНМУ навчаються 1548 студентів-іноземців, з я яких 420 - першокурсники. Всі вони представляють 46 країн світу. За останні кілька років з ІФНМУ через незадовільну успішність та (або) через не відвідування занять було виключено близько 400 студентів-іноземців.

До 31 грудня триває набір слухачів підготовчого відділення.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
5
6
7
10
11
12
13
14
15
17
18
19
20
24
25
26
27
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma