«Руки допомоги». У четвер, 13 грудня, студенти медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету разом зі своїми кураторами в холі центрального корпусу влаштували благодійний ярмарок. Мета — збір коштів для допомоги дітям-сиротам.

Вже не вперше студенти коледжу влаштовують акцію з такою назвою. Навесні цього року юні благодійники продавали власноруч виготовлені кошики, а зібрані кошти були спрямовані на закупівлю продуктів для вихованців Коломийського дитячого будинку-інтернату.

Цього разу юні благодійники реалізовували власноруч виготовлені новорічні прикраси, листівки та солодощі. «Ми вклали частинку свої душі в наші вироби, — каже студентка четвертого курсу медичного коледжу Юлія Бартошек. — Збиралися після занять разом з одногрупниками, дивилися різні відео в Інтернеті, і так виготовляли прикраси і листівки. Я вважаю, що ця акція дуже важлива. Ми зможемо хоч трішки допомогти діткам, які цього потребують».

В акції взяли участь студенти 47, 47а, 23 груп першого курсу, 25 групи четвертого курсу та їхні куратори Мирослава Калин, Наталія Винник, Любов Сливка, Олена Гайдукевич, а також викладач Роксолана Деніна. До благодійності долучилися також дітки 2-В класу франківської католицької школи Василя Великого. Вони також виготовили прикраси для ярмарку.

Після кількох годин роботи у центральному корпусі діти вийшли на Вічевий майдан, де продовжили волонтерити в одному з дерев’яних будиночків традиційного міського передноворічного ярмарку. Аби звернути увагу перехожих на акцію, студенти-медики співали різдвяних пісень. Загалом цього дня вдалося зібрати 13331 грн та 20 доларів США.

Ці кошти спрямують на придбання речей і подарунків для дітей-сиріт та дітей з неблагополучних сімей. «Подарунки будуть для сиріт та дітей, батьки яких позбавлені батьківських прав, — розповідає ініціатор заходу асистент кафедри внутрішньої медицини №2 та медсестринства Оксана Готюр. — Через «Червоний хрест» ми зберемо інформацію про кожну конкретну дитинку, і так зможемо придбати те, що їй потрібно, від одягу до якихось побутових речей. Розвозити подарунки будемо адресно».

Цим ярмарком благодійні акції в університеті не закінчаться. Незабаром студенти 24 групи четвертого курсу коледжу відвідають навчально-реабілітаційний центр по вулиці Хоткевича в Івано-Франківську (дітки з вадами психофізичного розвитку), де проведуть планується майстер-клас з виготовлення іграшкових снігура і синички, а студенти 24 групи другого курсу поставлять там театралізовану новорічну казку.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
12
13
14
15
21
25
26
27
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma