У п’ятницю, 21 грудня, в концертній залі обласної філармонії відбулась конференція трудового колективу Івано-Франківського національного медичного університету. Ректор вишу, професор Микола Рожко звітував перед колективом про діяльність і здобутки упродовж року.

Звіт ректора відбувся у форматі доповіді, яка супроводжувалась мультимедійною презентацією. Серед досягнень університету у 2018 році ректор наголосив на тому, що вишу вдалося збільшити кількість вступників попри введений мінімум 150 балів ЗНО для медичних закладів вищої освіти. В нинішніх непростих соціально-політичних умовах університет продовжує розвиватися та підвищує свої позиції в рейтингах українських університетів.

Цього року університет відкрив оновлені навчальні бази кафедри дитячої хірургії та пропедевтики педіатрії (на базі Міської дитячої клінічної лікарні) та кафедри дитячих інфекційних хвороб (Обласна клінічна інфекційна лікарня). Відбулась повна реконструкція і відновлення роботи плавального басейну, за словами ректора, це був найскладніший проект за час його перебування на цій посаді. Ремонтні роботи продовжуються в багатьох корпусах університету, а також в студентських гуртожитках. Продовжується розвиток інформаційних технологій в університеті, закупівля нового обладнання, комп’ютерної техніки для всіх кафедр, які цього потребують.

У своїй доповіді Микола Рожко окремо зупинився на здобутках студентів, які перемагають на олімпіадах, гідно представляють університет на всеукраїнських та міжнародних конференціях, беруть участь у стажуваннях і волонтерських проектах, здобувають перемоги на спортивних змаганнях обласного, всеукраїнського і навіть світового рівнів.

«Дякую всьому колективу за єдність і злагодженість під час виборів ректора, які ми мали цього року. Завдяки цьому ми маємо можливість далі стабільно працювати і розвиватися, — говорить Микола Рожко. — Ми намагаємось створити гідні умови як для наших молодих колег в університеті, так і для старших і визнаних професорів і науковців. Сподіваюся, ми й надалі будемо спільно усією університетською родиною працювати на благо нашого навчального закладу і наших студентів».

Після доповіді ректора кілька представників колективу проаналізували його звіт зі своєї точки зору. Завідувач кафедри медичної інформатики, медичної і біологічної фізики професор Микола Мойсеєнко наголосив на тому, що університет продовжує стабільно працювати та розвиватися, не зважаючи на дуже складні часи для України. «Війна на Сході, зростання тарифів на енергоносії, воду, водопостачання, цін на товари суттєво впливають на фінансову ситуацію в державі, крім того, цьогоріч стали жорсткішими умови вступу до медичних закладів вищої освіти, — наголошує Микола Мойсеєнко. — В таких умовах університет не втратив, а навіть наростив темпи розвитку та розбудови відповідно до сучасних вимог. Фінансовий стан університету покращується, є стабільним і дозволяє мати нашому навчальному закладу певний запас міцності».

Завідувач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання, професор Ігор Чурпій підкреслив важливість відновлення роботи плавального басейну, а також зауважив, що незабаром кафедра представить новий навчально-практичний центр для майбутніх ерготерапевтів. Його будували й облаштовували під безпосереднім контролем ректора.

Взяли слово і представники студентства. «Ми часто чуємо, що в нашому університеті вся робота керівництва спрямована для студентів, і це не просто слова з трибуни, а дійсно правдиві дії, — говорить голова Європейської медичної студентської асоціації (EMSA), студентка шостого курсу Юлія Дмитрук. — Студенти мають багато ідей і пропозицій, і встигати за ними непросто, але наш ректорат, і особисто ректор Микола Рожко не просто встигає, а часом випереджає нас на крок. Нас підтримують в благодійних, волонтерських акціях, організації дозвілля тощо. Студенти мають можливість займатися наукою, ми багато їздимо, обмінюємося досвідом, і бачимо, що в наш університет дійсно один з кращих в Україні, хоча досконалості немає меж».

Роботу ректора делегати конференції трудового колективу одностайно визнали задовільною.

Перший проректор університету професор Ганна Ерстенюк представила стратегію розвитку університету на 2019-2024 роки. Цей документ був опублікований на сайті вищу ще на початку грудня, і кожен зацікавлений міг запропонувати звої зміни та поправки до нього. Тож делегати зборів підтримали стратегію.

З окремою доповіддю виступив голова профкому Любомир Заяць, який відзвітував про виконання трудового договору, розповів про використання коштів на оздоровлення працівників медуніверситету, турботу й опіку над ветеранами вишу тощо.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
5
8
9
10
11
16
17
18
24
25
26
28
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma