Днями в Міністерстві охорони здоров’я України відбулося обговорення нової концепції інтернатури. Представники Української медичної студентської асоціацієї з 10 медичних університетів спільно з заступником міністра Олександром Лінчевським говорили про зміни в медичній освіті та нову модель інтернатури. Участь у розмові взяли й студенти ІФНМУ.

Олександр Лінчевський презентував концепцію нової моделі інтернатури, яка незабаром буде оприлюднена для громадського обговорення на сайті міністерства. Ця концепція передбачає, що розподіл на інтернатуру буде відбуватися на основі об’єктивного рейтингу випускників, а програма інтернатури фокусуватиметься на практиці. Крім того, студенти зможуть подавати документи для вступу в інтернатуру через онлайн-платформу.

Додатково обговорили питання ЄДКІ, зокрема той аспект, що деякі заклади вищої освіти не інформують студентів про екзамени, які третьокурсники складатимуть вже цього навчального року. Олександр Лінчевський зазначив, що потрібно виступати ініціаторами і звертатись до університету щодо роз’яснень. Також він наголосив, що заклад безпосередньо відповідає за навчальний процес, але важливою є також діяльність студентського самоврядування для покращення умов навчання. Студенти можуть бути ініціатором зустрічей з адміністрацією для обговорення проблемних ситуацій та варіантів їх вирішення.

З Івано-Франківського національного медичного університету до столиці поїхали Владислав Красновський та Юлія Філяк. «Зустріч в МОЗ для мене видалась дуже продуктивною, — ділиться враженнями студентка ІФНМУ Юлія Філяк. — Вперше нас залучили до обговорення тих змін, які напряму стосуються нас. Що хвилює особисто мене? Це те, що буде з четвертим і п’ятим курсом потім, адже наразі немає чіткої відповіді щодо інтернатури для цих курсів. Щодо студентів, які зараз на третьому курсі, то вони складають IFOM і приблизно відомо, що на інтернатуру вони зможуть потрапити за рейтингом складання IFOM на шостому курсі. Студенти активно обговорювали американський тест і нам було чітко сказано, що цей тест буде українською мовою, а забезпечити підготовкою нас повинен університет. Була й пропозиція відмінити тест, але її відхилили, адже МОЗ вирішив перевірити рівень знань українських студентів порівняно з європейськими колегами».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
18
19
21
22
25
26
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma