Студенти факультету підготовки іноземних громадян ІФНМУ взяли участь у фестивалі «Битва вертепів» і завоювали приз глядацьких симпатій. Таку нагороду студенти-медики отримують другий рік поспіль і щоразу збирають навколо себе чимало шанувальників.

Фестиваль «Битва вертепів» організовує Університет Короля Данила. У заході беруть участь колективи міста та області. Другий рік поспіль іноземне представництво колядників підготував Івано-Франківський національний медичний університет.

За словами заступниці керівника відділу культури й організації дозвілля студентів ІФНМУ Світлани Родчин, дуже хотілося залучити якомога ширше коло представників різних країн до участі в цьогорічному фестивалі, і це вдалося. До слова, у фестивалі «Битва вертепів» цьогоріч взяли участь студенти із Марокко, Сирії, Курдистану, Індії, Нігерії, Азербайджану та України.

«Наших колядників приймали дуже привітно, чимало учасників інших колективів підходили просто поспілкуватися, щось розпитували і навіть разом співали з нашими студентами уже після фестивального виступу, - розповідає Світлана Родчин. - Особливо цікавилися нашими студентами школярі, які приїхали з різних куточків області. Невимушене і цікаве спілкування як для одних, так і для інших було однозначно корисним. Саме так долаються стереотипи і поглиблюється культурне різноманіття».

Також додамо, що днями з колядою наші студенти завітали і до міського голови Івано-Франківська Руслана Марцінківа. Щедрували там українською та англійською.

Іноземні студенти охоче та щиро підтримують українські традиції, кажуть, продовжували б ходити з колядою, якби не завершувався різдвяний період… А ще вони чимало цікаво розказують про різдвяні традиції у їхніх країнах.

Пропонуємо дізнатися і вам, переглянувши телесюжет каналу «РАІ».

Також нагадаємо, що віншували і колядували студенти цього року спільно з ректоратом.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma