В Івано-Франківському національному медичному університеті у п’ятницю, 29 березня, відбулося пленарне засідання 88-ї науково-практичної конференції студентів і молодих вчених із міжнародною участю «Інновації в медицині» та нагородження її лауреатів.

Цьогорічна конференція увійшла в історію університету як рекордна за кількістю учасників. У збірнику матеріалів конференції опубліковано понад 550 тез учасників. Це найбільша кількість за всі попередні конференції. На конференції працювали 22 секції. Свої наукові дослідження презентували студенти і молоді вчені з 29 навчальних закладів та двох навчальних медичних закладів Польщі.

Нагородження вже традиційно почалося з особливої та зворушливої миті. Науковий керівник Студентського наукового товариства ІФНМУ, професор Наталія Воронич-Семченко окремо оголосила тих членів СНТ, які є випускниками, і завершать свою роботу в товаристві. Усім їм вручили пам’ятні подяки від ректорату. Серед них був і Роман Бігун, який бере участь у конференції вже четвертий рік, і цього року в статусі голови Студентського наукового товариства. «Організація такої конференції — дуже важка праця, і ми дякуємо нашому науковому керівнику, Раді СНТ і Товариства молодих вчених за цю величезну роботу, — говорить Роман. — Ми хотіли зробити перебування наших гостей в Івано-Франківську якомога комфортнішим. Звісно, бувають дрібні проблеми чи непорозуміння, але ми намагалися одразу все вирішити. Тому дуже приємно в кінці такої події чути багато позитивних відгуків».

Одним з гостей конференції був професор кафедри дитячої хірургії Національного медичного університету імені О.О. Богомольця Василь Притула. На пленарному засіданні він разом із ректором ІФНМУ професором Миколою Рожком вручав дипломи лауреатам. «Я їхав до Івано-Франківська з якоюсь дитячою радістю, бо це моя Alma Mater, — каже професор Притула. — Я дуже радий бачити таку потужну наукову конференцію. Тільки той студент, який цікавиться наукою і добре вчиться, стане добрим лікарем. Мене приємно вразили доповіді студентів і те, як вони ретельно ставляться до цієї роботи. Це надзвичайно високий рівень. Тому можна сказати, що українська медицина і наука мають майбутнє».

На пленарному засіданні слово взяли студенти, які приїхали до Івано-Франківська з інших міст. Другий рік участь у конференції бере голова Ради Студентського наукового товариства Львівського національного медичного університету Данило Туркевич. «Дуже приємно приїжджати до Івано-Франківська і бачити, як ця конференція прогресує і стає все кращою, — говорить Данило. — Програма настільки багата і різнобічна, що кожен студент може знайти для себе пізнавальну подію, цікавий майстер-клас. Маю надію, що коли студенти приїжджатимуть на таку конференцію до нас у Львів, вони почуватимуться так само комфортно, як ми себе почуваємо в Івано-Франківську».

«Підготовка і проведення конференції — це завжди командна робота, — підсумовує професор Наталія Воронич-Семченко. — Ми маємо безпрецедентну підтримку адміністрації університету і нашого ректора Миколи Рожка. Чудово попрацювали члени Студентського наукового товариства, Товариства молодих вчених. Ми вдячні всім факультетам, кафедрам, нашому видавничому відділу та відділу інформаційно-аналітичного забезпечення за їхню величезну роботу. Дякуємо всім учасникам, усім нашим гостям, які приїхали і презентували свої наукові доробки».

P. S. Усі 247 фото з пленарного засідання та нагородження у високій якості можна переглянути і завантажити в альбомі на Facebook-сторінці ІФНМУ за цим посиланням.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma