У середу, 10 квітня, в медичному коледжі Івано-Франківського національного медичного університету відбулося неординарне змагання — традиційний студентський конкурс «Кращий фельдшер». За звання кращої боролися дві команди студентів четвертого курсу — «White Mafia Star» (30 група) та «Донори» (30а група).

За словами організатора конкурсу завідувача фельдшерського відділення медичного коледжу Галини Чернюк, ця подія відбулася вже вп’яте. Змагання «Кращий фельдшер» — це задумка колективу викладачів медичного коледжу ІФНМУ. Більше ніде в Україні не проводяться подібні змагання.

Конкурс складався з кількох етапів. Напередодні учасники складали комп’ютерне теоретичне тестування. Його результати додали до загального підсумку. Фінал конкурсу, який відбувся у лекційній аудиторії №7, складався з привітання команд, захисту емблеми, візуальної та інтерактивної діагностики, демонстрації практичних навичок, творчого конкурсу, домашнього завдання та бліц-опитування капітанів. Окрему оцінку отримали вболівальники за підтримку команд.

Конкурс оцінювало високе журі на чолі з проректором ІФНМУ з наукової роботи професором Ігорем Вакалюком. До нього увійшли викладачі профільних кафедр.

У своїх конкурсних виступах студенти підняли питання благодійності, лікарської етики, правил етикету. В авторських музичних номерах команди з гумором розповіли про свої навчальні будні, поділилися власним баченням майбутньої професії фельдшера. Щирі пісенні і танцювальні номери зірвали бурхливі оплески вболівальників і викладачів.

Команди змагалися на рівних, і переможець отримав перевагу у менше, ніж два бали. Підсумковий рахунок 344,1:342 зафіксував перемогу команди 30а групи «Донори».

«Цей конкурс — дуже приємна, весела і радісна подія, я завжди на цій події відчуваю себе трішки молодшим, — говорить професор Ігор Вакалюк. — Дякую нашим студентам за те, що вони такі активні, хочуть вчитися і творити. Дякую Галині Чернюк, яка є натхненником навчального процесу і організатором цього конкурсу та всім викладачам, які долучилися до проведення цієї події».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
4
9
13
14
15
16
17
23
25
28
29
30

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma