Другий рік поспіль майбутній медик перемагає на престижному українському мовному конкурсі. Студентка другого курсу медичного коледжу Івано-Франківського національного медичного університету Іванна Плешкан здобула перемогу у XIX Міжнародному конкурсі з української мови ім. Петра Яцика!

Загалом Іванна Плешкан пройшла три етапи конкурсу. Спершу вона здобула перемогу на базі рідного медичного коледжу в листопаді минулого року. Згодом, 12 грудня, вона представляла свій навчальний заклад вже на обласному етапі, де також перемогла. Фінальний етап відбувся 16 лютого на базі Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. І ось тепер з Києва надійшла офіційна інформація, що серед студентів українських закладів вищої освіти I-II рівня акредитації перемогу здобула Іванна Плешкан.

«Завдання конкурсу були доволі непростими, — розповідає студентка. — Потрібно було проаналізувати різні складні випадки правопису, наприклад, правильно написати слова в родовому відмінку, узгодити числівники з іменниками тощо. Окремим завданням був твір про значення пісні для української нації».

Студентку до обласного та республіканського етапів готувала викладач кафедри мовознавства Роксолана Сеньків. «Іванна є дуже сумлінною студенткою, яка показує хорошу успішність з усіх дисциплін», — розповідає викладач.

«Ми дуже багато готувалися, витратили багато сил і нервів, — говорить Іванна Плешкан. — Роксолана Степанівна надзвичайно допомогла мені, ми з нею дуже зблизились. Коли вже був день фінального етапу, я знаю, що вона теж дуже хвилювалась, але натомість ми просто розмовляли, жартували, і так вона змогла мене заспокоїти. Це дуже допомогло. Звісно, я сподівалася на перемогу, але, якщо чесно, не дуже вірила в це. А коли дізналась про результат, то заплакала. Тепер завдяки цьому я стала впевненішою в собі».

Зазначимо, що Роксолана Сеньків підготувала вже другого переможця мовного конкурсу імені Петра Яцика. Минулого року перемогу здобула тодішня другокурсниця медичного коледжу Тетяна Лукаш.

Іванна Плешкан родом зі Снятина. Вона навчається на спеціальності «Лікувальна справа», опановує фах фельдшера, і цього року після здачі ЗНО вона планує поступати на перший курс до рідного медичного університету. Дівчина каже, що мріє стати лікарем і допомагати людям.

Адміністрація медичного коледжу та ректорат університету вітають Іванну Плешкан і її наставника Роксолану Сеньків із перемогою та бажають подальших успіхів у навчанні та науковій діяльності!

На фото: переможець XIX Міжнародного конкурсу з української мови ім. Петра Яцика студентка медичного коледжу ІФНМУ Іванна Плешкан разом зі своєю наставницею, викладачем кафедри мовознавства ІФНМУ Роксоланою Сеньків

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma