На фармацевтичному факультеті Івано-Франківського національного медичного університету для школярів влаштували майстер-клас з виготовлення косметичних засобів. Діти також мали екскурсію кафедрами, лабораторіями та навчальними центрами факультету.

Гостями факультету стали восьмикласники івано-франківської школи №24. Спершу діти спробували себе в ролі провізора та власноруч виготовляли скраб для шкіри. Інгредієнтами їм послужили звичайний цукор, мильна основа, харчові барвники та ароматизатори. Керувала процесом асистент кафедри організації та економіки фармації і технології ліків Катерина Яцюк.

«Для майстер-класу ми обрали саме скраб, адже для дітей підліткового віку особливо актуальним є догляд за своєю шкірою, хороше її очищення, — розповідає Катерина Яцюк. — Ми використали виключно натуральні складники, тож такий скраб є абсолютно безпечним для шкіри на відміну від багатьох засобів, які нині продаються в магазинах і мають в собі консерванти та різноманітні стабілізатори. Скраб, який ми робили сьогодні, є досить простий у виготовленні, і його можна робити навіть у домашніх умовах».

Діти мали ознайомчу екскурсію факультетом. Вони побували на трьох кафедрах, які розташовані в фармфакультеті, а також у хроматографічній лабораторії, побачили прес холодного віджиму олії, створений фахівцями ІФНМУ, тощо.

Цього року фармацевтичному факультету ІФНМУ виповнюється 20 років. З такої нагоди колектив вирішив провести заходи для популяризації професії провізора та власне свого факультету. «Ми хочемо показати, що провізор — це не лише робота в аптеці, а й цікаві дослідження, нові відкриття та великі перспективи, – каже декан факультету Ірина Федяк. — Наші випускники мають багато можливостей для працевлаштування. Це і аптеки та аптечні склади, і фармацевтичні виробництва та заводи, науково-дослідні лабораторії, бюро судмедекспертизи, можуть бути представниками вітчизняних та закордонних фармацевтичних фірм. Фах провізора відкриває великі перспективи».

Батьки і діти, які зацікавилися можливістю навчання на фармацевтичному факультеті ІФНМУ, можуть знайти усі умови вступу на сайті університету в розділі «Приймальна комісія».

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma