Амбулаторія загальної практики сімейної медицини в селі Іваниківка отримала необхідне сучасне обладнання. Відтепер сільський ФАП має у своєму розпорядженні електрокардіограф та добовий монітор артеріального тиску вартістю понад 100 тисяч гривень.

Завідувач амбулаторією Роман Рій каже, це обладнання дозволить покращити діагностику захворювань серцево-судинної системи, гіпертонічної хвороби. Це дасть лікарю в деяких моментах можливість, будучи на дому, зв’язатися з клінікою, щоб поставити точніший діагноз.

«Це обладнання для добового моніторингу артеріального тиску пацієнтів з можливістю аналізу його зміни протягом певного часу, для того, щоб можна було призначити відповідне лікування», - каже медик.

Закуплені апарати за кошти Івано-Франківського національного медичного університету, який вже давно співпрацює з цією амбулаторією.

«Іваниківська амбулаторія – це навчальна база нашої кафедри сімейної медицини післядипломної освіти, - каже проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи Володимир Федорченко. - Тому ми стараємось, щоб вона б була наповнена сучасною технікою, яка допомагає ставити діагнози й лікувати хворих».

Окрім Іваниківки, студенти медики також навчаються на базі амбулаторії в приміському селі Чукалівка, та поліклінці Лисця. Іваниківка ж є практичною базою для кафедри загальної практики (сімейної медицини), фізичної реабілітації та спортивної медицини. Тут мають змогу вчитися студенти шостих курсів та майбутні фельдшери.

«Наші студенти перші дві теми вивчають не в умовах аудиторії, а вони їдуть на передовий край, - наголошує завідувач кафедри Василь Міщук. - Вони знайомляться з організацією сімейної допомоги, беруть участь у прийомі хворих, вони навіть виходять разом із сімейними лікарями на виклики, у випадку паліативної допомоги».

Крім цього є й зворотній зв’язок у вигляді допомоги пацієнтам амбулаторії. Шляхом відео зв’язку для консультації лікарів ФАПу. При необхідності вони госпіталізують пацієнтів в університетську клініку.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
5
7
8
9
12
13
14
25
26
27
28

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma