У четвер, 16 травня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулось спільне розширене засідання опорних кафедр з післядипломної освіти лікарів з фаху «Ортопедична стоматологія» та зубних техніків з фаху «Стоматологія ортопедична».

Перед початком засідання відбулось ознайомлення з клінічною базою стоматологічного факультету для післядипломного навчання зубних техніків. Гості університету високо оцінили умови, в яких навчаються, та технічне забезпечення, з яким працюють інтерни-стоматологи ІФНМУ.

Завідувач кафедри стоматології післядипломної освіти професор Іван Палійчук виступив з доповіддю про зміни в системі безперервного розвитку фахівців у сфері охорони здоров’я.

У порядку денному було також обговорення та рекомендації щодо затвердження навчальних планів та програм циклів стажування та спеціалізації з фаху «Ортопедична стоматологія». З доповіддю виступила завуч опорної кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів-ортопедів Української медичної стоматологічної академії доцент Наталія Цветкова.

Присутні також обговорили заходи та питання щодо можливостей реалізації основних положень наказу Міністерства охорони здоров’я України №446 «Деякі питання безперервного професійного розвитку лікарів».

«Наш університет завжди радий бачити таких високих гостей. Спілкування, обмін досвідом дозволяє не стояти на місці, а йти в ногу з часом, — говорить директор навчально-наукового інституту післядипломної освіти ІФНМУ доцент Любомир Пелехан. — Ми дякуємо усім поважним науковцям, які завітали до нас і долучилися до розширеного засідання».

На сьогодні в навчально-науковому інституті післядипломної освіти є п’ять спеціалізованих кафедр, навчання в інтернатурі проводиться за 21 спеціальністю. Щороку тут навчаються близько 3,5 тисячі слухачів курсів підвищення кваліфікації, тематичного вдосконалення, стажування, спеціалізацій тощо, а також 1,5 тисячі інтернів. На базі інституту одним із перших в Україні як пілотний проект відбувається об’єктивний структурований клінічний іспит, що дозволить згодом втілити його у до дипломній освіті.

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma