15 травня на кафедрі ортопедичної стоматології ІФНМУ відбувся майстер-клас з методики препарування коронок зубів. Студенти вчилися препарувати зуби на сучасному обладнанні.

 

Завідувач кафедри, професор Зіновій Ожоган ознайомив присутніх із тематикою заняття, далі присутнім показали презентацію. Ведуча майстер-класу, доцент кафедри Ольга Заяць розповіла про методики препарування твердих тканин зубів під сучасні незнімні ортопедичні конструкції і дала характеристику необхідного матеріально-технічного обладнання.

Практична частина майстер-класу пройшла у клінічній залі, де доповідач детально продемонструвала методику препарування твердих тканин зубів та звернула увагу на необхідні критерії. Головні акценти заняття стосувалися сепарації опорних зубів, нанесення маркувальних борозен на опорні зуби, а також види уступів, які застосовуються на різну глибину в залежності від функціонального стану зуба, що препарується.

Значну увагу приділили також темі ощадливого препарування та подальшого захисту твердих тканин вітальних опорних зубів провізорними коронками.

Опісля студенти на сучасному обладнанні самостійно препарували зуби, застосовуючи вивчені методики.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma