Як ми повідомляли, днями в Німеччині відбувся чемпіонат Європи з гирьового спорту. У складі національної збірної команди України одразу дві нагороди здобув студент четвертого курсу Івано-Франківського національного медичного університету майстер спорту міжнародного класу Олександр Шваб.

Національна збірна нарешті повернулась на Батьківщину, і Олександр вже наступного дня з’явився в університетському спорткомплексі — трохи потренуватися, щоб не втрачати форми. Нагадаємо, на європейській першості у вправі поштовх довгим циклом двох гир по 32 кілограми (вагова категорія до 68 кг) Олександр зміг здійснити 53 підйоми. Із цим результатом він став чемпіоном Європи серед юніорів та посів третє місце серед дорослих.

«Особливістю цього чемпіонату були гирі специфічного «уральського» типу, якими нині мало-хто зі спортсменів тренується, — розповідає Олександр Шваб. — У цих гир ручки в різних місцях мають різну товщину, і з ними дуже незвично працювати. Фактично з гирями треба було боротися. Через це практично всі спортсмени продемонстрували результати значно нижчі за ті, які показують на тренуваннях. Показово й те, що не було встановлено жодного нового рекорду. Багато-хто навіть не зміг відпрацювати регламентовані 10 хвилин. Мені теж було дуже непросто. Особливо відчув це на сьомій хвилині, коли було враження, що зараз випущу гирі з рук. Але глянув убік і побачив, що моєму головному конкуренту з Росії, теж дуже важко, але він випереджає мене на кілька підйомів. Тому я зібрав усі сили, змусив себе стояти до кінця і працювати. Натомість суперник втратив темп і зрештою кинув гирі на дев’ятій хвилині».

Німецькі спортивні помости були гостинними. Чемпіонат був організований на високому рівні, а збірна України після змагань мала цікаву культурно-екскурсійну програму. Тож вражень хоч відбавляй.

За словами нашого спортсмена, секрет витривалості у наполегливій праці на тренуваннях, і роботі над силою волі. Цьому навчив його тренер, Заслужений майстер спорту України, старший викладач кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання Роман Михальчук.

«Я дуже радий, що ми знову маємо золоту медаль чемпіона Європи, — тішиться за свого вихованця Роман Михальчук. — У Сашка за плечима роки тренувань, наполегливої праці над собою, і він вкотре відповідально поставився до підготовки, а на самих змаганнях правильно налаштувався, дотерпів, допрацював до кінця, тож здобув заслужену перемогу».

Студент і тренер дякують ректору університету професору Миколі Рожку і керівництву кафедри фізичної реабілітації, ерготерапії та фізичного виховання за постійну всебічну підтримку та сприяння у заняттях та виїздах на змагання.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
18
19
20
24
25
26
29
30
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma