У четвер, 6 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті розпочалась підсумкова атестація випускників п’ятого курсу стоматологічного факультету зі спеціальності «Стоматологія» у формі практично-орієнтованого випускного іспиту.

Іспит проводиться Екзаменаційною комісією безпосередньо «біля крісла хворого» та у навчально-практичному центрі «Стоматологія». Очолює екзаменаційну комісію доктор медичних наук, професор Тетяна Дмитришин.

«Під час іспиту оцінюється вміння кожного випускника збирати скарги та анамнез, проводити об'єктивне обстеження хворих, складати план обстеження, оцінювати результати лабораторних та інструментальних досліджень, встановлювати та обґрунтовувати попередній клінічний діагноз, визначати тактику лікування, проводити експертизу працездатності», — розповідає заступник декана стоматологічного факультету доцент Олександр Бульбук.

Випускники демонструють виконання практичних навичок та умінь, створених на основі переліку типових задач діяльності, умінь та навичок, що виносяться на практично-орієнтований іспит та ґрунтуються на вимогах ОКХ. До підсумкової атестації допущені 160 студентів. Випускники показують добрий рівень теоретичних знань та практичних навиків.

Разом із студентами-українцями свої стоматологічні знання та вміння показують 23 випускники факультету підготовки іноземних громадян. «Ми маємо мультинаціональний контингент студентів, більшість з них навчаються англійською мовою, — говорить викладач кафедри терапевтичної стоматології Тарас Матвійків. — Наші іноземні студенти є доволі вимогливими на заняттях, цікавляться кожною деталлю, кожним нюансом, і зараз, на атестації, вони показують добре володіння як теоретичними, так і практичними знаннями. Ми дуже тішимося цьому».

Зазначимо, що останній іспит випускники складуть 19 червня, а на 21 червня запланована випускна вчена рада та довгоочікувана церемонія з вручення дипломів. Бажаємо успішного результату як випускникам, так і екзаменаторам!

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma