У суботу, 8 червня, в Івано-Франківському національному медичному університеті відбулася чергова сесія іспиту FCE, під час якої викладачі університету підтверджують своє знання англійської мови та здобувають відповідний сертифікат.

Цього дня в університеті працювала команда київського авторизованого центру Cambridge Assessment English – Grade Education Centre. Це був уже п’ятий іспит від початку співпраці ІФНМУ з кембриджським представництвом. Екзаменувалися 24 людини.

Як зазначила завідувач кафедри мовознавства, професор Світлана Луцак, для підготовки кандидатів та організації екзаменаційної сесії в університеті були створені всі необхідні умови. Тестова частина іспиту (Reading and Use of English, Writing, Listening) проходила в копм’ютерному класі. Навички усного мовлення перевіряла окрема група екзаменаторів, яка спілкувалася з кандидатами у парах.

Нагадаємо, університет має статус сертифікованого центру підготовки до іспитів Cambridge Assessment English на підставі укладеного договору з Київським авторизованим платиновим центром Grade Education Centre у серпні 2017 року. Минулого року іспит FCE на базі університету склали 50 осіб.

ІФНМУ входить до розряду підготовчих центрів із так званим «срібним» статусом. У серпні минулого року університет удруге отримав сертифікат, який засвідчує продовження нашої співпраці з українським представництвом Кембриджського університету.

Навчатися в університетському підготовчому центрі можуть не лише працівники чи студенти ІФНМУ, але й усі охочі й зацікавлені люди. Вони проходять попереднє діагностичне тестування, яке визначає, чи можуть вони відразу готуватися до іспиту, чи їм спершу потрібне додаткове навчання. Усе залежить від знань. Залежно від результатів діагностичного тесту, укладається договір про навчання. За детальнішою інформацією можна звернутися на кафедру мовознавства (тел. (0342) 54-71-08).

Сертифікати FCE від CELA можуть використовуватися для атестації кадрів вищої кваліфікації, в аспірантурі (ад’юнктурі), випускниками загальноосвітніх шкіл для державної підсумкової атестації, а також студентами з метою вступу і працевлаштування за кордоном. Ці сертифікати не мають обмеженого терміну чинності.

Пн. Вт. Ср. Чт. Пт. Сб. Нд.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
12
15
16
17
18
20
21
24
25
31

ua

virtualnii pac

osvitnii hab

guide

karta

Biblo ban

arnika zyma